Versenyhivatal: az egészségre gyakorolt hatásokról szóló állításokkal téveszthette meg a fogyasztókat a Natur Tanya

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Natur Tanya Hungary Kft.-vel és a Naturweb Kft.-vel szemben.

A versenyhatóság csütörtöki közleményében jelezte: gyanújuk szerint a vállalkozások több, a weboldalaikon reklámozott termékkategóriánál is megtévesztik a fogyasztókat az egészségre, betegségek megelőzésére, illetve gyógyítására vonatkozó állításokkal.

Hírdetés

A GVH észlelte, hogy a vállalkozások 2022. január 1-től étrend-kiegészítőket, élelmiszereket, kozmetikai termékeket, valamint orvostechnikai eszközöket olyan, egészségre vonatkozó állításokkal népszerűsítették, amelyek megalapozottságát valószínűsíthetően nem tudják igazolni, továbbá tiltott vagy valótlan gyógyhatásról szóló állításokat alkalmaztak. Emellett észlelték azt is, hogy a vállalkozások kereskedelmi gyakorlata az állítások közzétételével 2022. január 1-től valószínűsíthetően nem felelt meg a szakmai gondosság követelményének – közölték.

A nemzeti versenyhatóság hangsúlyozta: a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozások a jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható – írták.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »