Ukrán határőrszolgálat: egy teherautó áthatolt a határon, a magyar határőrök 32 embert vettek őrizetbe

Kárpátalján egy fekete katonai rendszámú, GAZ-66-os típusú teherautó áthatolt az államhatáron Ukrajnából Magyarországra, a magyar határőrök 32 ukrán állampolgárt vettek őrizetbe – közölte hétfőn Andrij Demcsenko ezredes, az ukrán határőrszolgálat szóvivője.

A tisztségviselő az Ukrajinszka Pravda hírportálnak elmondta, hogy az incidens vasárnap történt Kockaszállás és Nagybégány között.

Videokamerák rögzítették, ahogy a teherautó a dűlőútról a szántón át a határ felé halad. Az autót később a magyar oldalon találták meg üresen, minden utasa elhagyta. A magyar fél később 32 személy őrizetbe vételéről tájékoztatott – mondta el a szóvivő.

Hozzátette, hogy a munkácsi határőrkülönítmény által ellenőrzött területen történt az illegális határátlépés, jelenleg a szükséges ellenőrzéseket végzik. Szavai szerint technikai eszközökkel rögzítették az autó nyomait a szomszédos ország felé. Emellett az ukrán határőrök több olyan személyt is őrizetbe vettek, akiknek közük lehet ezeknek az embereknek az illegális átszállításához. Megjegyezte, hogy az embercsempészéssel foglalkozó szervezett bűnözői csoportok általában jelentős összegekért ígérik a jogsértők átjuttatását az államhatáron.

Hírdetés

Demcsenko hozzátette, hogy az ellenőrzés során nem állapították meg, hogy az autó katonai alakulatokhoz tartozott volna. A tiszt hozzátette, hogy a magyar fél még nem adta át Ukrajnának az őrizetbe vett ukrán állampolgárokat.

🇺🇦🇭🇺 30 Ukrainian men escaping mobilisation stole a Ukrainian army truck with fake army license plates and charged through the border to Hungary, where they surrendered to the local police.

The Hungarian government stated that under no circumstances would it hand the men over to… pic.twitter.com/IFNSkPsYgX

— Aussie Cossack (@aussiecossack) June 10, 2024

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »