Ukrajnában szigorítják a határátlépést és Horvátországban egy méregdrága jachton üdül Porosenko: július 29-i hírösszefoglaló

Ukrajnában szigorítják a határátlépést és Horvátországban egy méregdrága jachton üdül Porosenko: július 29-i hírösszefoglaló

A kormány módosította a határátlépés szabályait a „Delta” törzs terjedésének megakadályozása érdekében; Horvátországban egy méregdrága jachton üdül Porosenko; Milliárdokat érő követ találtak a hátsó kertben; Ljasko a szigorú karanténról: csak azokban az iskolákban lesz tanítás, ahol a tanárok 80%-a be van oltva; 120 ezer eurót találtak a vámosok egy ukrán kisbuszban Záhonynál. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 29-én.

A kormány módosította a határátlépés szabályait, hogy megakadályozza a koronavírus Delta törzsének terjedését. Új szabályok bevezetését javasoljuk a határátlépést illetően, hogy csökkentsük a vírus Ukrajnában való terjedését, ha netán valaki külföldön fertőződik meg. A koronavírus ellen nem beoltottak esetében a karantén elősegíti az új nagyszabású járvány kitörésének megakadályozását és ellenőrzését”, – kommentálta a miniszter.

Petro Porosenkot, Ukrajna volt elnökét és családját Horvátországban egy nyaraláson látták. A politikus a Katina elnevezésű luxushajón tölti idejét. Az említett jacht költsége csaknem 2 millió hrivnya naponta. Porosenko és családja egy olyan luxus jachtot bérelt, ahol minden megtalálható, amire vágyhat az ember: szauna, medence, edzőterem, lift és két bár. A hajó csapata tizenöt tengerészből áll.

Hírdetés

Véletlenül egy mintegy 100 millió dollárt (30 milliárd forintot) érő csillagzafír tömböt fedeztek fel egy Srí Lanka-i férfi hátsó kertjében munkások, akik éppen kutat ástak. A halványkék kő a Srí Lanka déli részén fekvő Ratnapurában került elő. A kő súlya 510 kilogramm, összesen 2,5 millió karátos, és a Serendipity zafír (Szerencsés zafír) nevet kapta.

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter a kormányülésen kijelentette, hogy a karanténintézkedések szigorítása esetén azok az iskolák dolgoznak majd jelenléti oktatással, ahol a tanárok be vannak oltva a COVID-19 ellen. Csak azok az iskolák működnek majd, ahol a tanárok legalább 80%-a be van oltva. Az Egészségügyi Minisztérium vakcinázási ütemterve szerint a tanárok az oltás második szakaszában kerültek sorra.

Több mint 120 ezer euró (43,1 millió forint) készpénzt találtak a vámosok egy poggyászban egy ukrán mikrobuszban Záhonynál. Az ukrán mikrobusz ellenőrzésekor egy utas jelezte a pénzügyőröknek, hogy két doboz cigaretta van nála, amit vámmentesen hozna át a határon. Az utasok elmondása szerint a pénzzel megpakolt bőrönd tulajdonosa egy férfi volt, akinek szívességből vitték a csomagját horvátországi nyaralásra. A NAV munkatársai végül 10 ezer eurót elérő készpénz bejelentésének elmulasztása miatt több mint 21 millió forint bírságot szabtak ki.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »