Vége az éjszakai ivászatnak Mallorcán és Ibizán

Vége az éjszakai ivászatnak Mallorcán és Ibizán

A Baleár-szigeteki regionális kormány betiltotta az alkohol éjszakai árusítását, és szigorította a fogyasztásra vonatkozó korlátozásokat Mallorcán és Ibizán. Az új intézkedések a kocsmaturizmus megfékezésére tett erőfeszítések részét képezik a Spanyolországhoz tartozó szigeteken. Eszerint 21:30 és 08:00 között tilos az alkoholos italok árusítása.

A rendelet az úgynevezett partihajókat is érinti – ezek a szárazföldtől számított egy tengeri mérföldön (1852 m) kívül hajózhatnak. A turisták nem szállhatnak le és nem szállhatnak fel a hajókra ezeken a területeken – közölte a Mallorca Daily Bulletin.

Hírdetés

A kormány korábban már figyelmeztette a turistákat, hogy a nem megfelelő viselkedés pénzbírságot vonhat maga után, ami 750 és 1500 euró közötti bírságot jelent. A tilalom súlyos megszegése esetén a bírság akár 3000 euróra is emelkedhet – írja a Canarian Weekly.

Palma de Mallorca polgármestere, Jaime Martínez elmondta, hogy a„civilizálatlan viselkedés” megállítása a céljuk. Az intézkedések azonban csak 2027. december 31-ig lesznek érvényben. A kormány ugyanis bizakodását fejezte ki, hogy ezt követően nem lesz rájuk szükség.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »