Merjetek bátrak lenni

Merjetek bátrak lenni

Tizenöt évvel ezelőtt a gútai középiskolában, valami olyat szerettek volna kitalálni, ami még nincs az országban, amit még egyetlen iskola sem csinál, így elkezdték megszervezni a Médiasztárt. Király Cseri Ilona ötletgazda örül neki, hogy a kezdeményezést sikerült megtartani, és már 15. alkalommal keresik a médiasztárokat.

Május 10-én a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában tizenötödik alkalommal került sor a Médiasztár nevű vetélkedő döntőjére. A versenybe felső tagozatos és középiskolás diákok kapcsolódhattak be.

 

A versenyt Keszegh Vivien harmadik osztályos tanuló csodálatos énekével nyitotta meg. Halász Béla Gúta város polgármestere sok sikert kívánt a versenyzőknek, kiemelte: a média kezében hatalom van, hiszen az újságírók felemelhetnek embereket, mintha sztárok lennének, de le is dönthetik őket, mint a bűnözőket.

Szokol Katalin, az iskola igazgatója abban bízik, hogy majd a 25. Médiasztár versenyt is megtartják, kiemelte, ez egy olyan verseny, ami tökéletesen bele illik az iskola profiljába.

A megnyitót két órás verseny követte, ahol a diákújságíróknak mindhárom kategóriában ugyanazokat a feladatokat kellett megoldaniuk, a fotósok két csoportban dolgoztak.

 

Király Cseri Ilona a verseny ötletgazdája a verseny után megköszönte, hogy itt lehet, nagy örömmel tölti el, hogy sikerült fenntartani a Médiasztárt. Mint mondta, reméli: a fiatal újságírók jó helyre kerülnek majd, és akkor lesznek jó helyen, ha szabadon elmondhatják véleményüket, gondolataikat. Felhívta a diákok figyelmét, hogy csak az olvasott emberekből lesznek igazán jó írók.

Hírdetés

 

 

A harmadik kategóriát Király Cseri Ilona értékelte, aki szerint, gyakran lemondóan hangzik el: ezek a mai fiatalok, ők viszont most lelkesen kapkodták a fejüket, hogy ilyenek a mai fiatalok, ügyesek, kreatívak. Gyönyörű mondatszerkezetekkel találkoztak, látni, hogy olvasottak és tájékozottak a gyerekek. A jövőre vonatkozóan azt javasolja, legyen első, második és harmadik helyezett is a versenyben, mert nagyon nehéz a döntés.

A fényképészek kategóriájában Szabó László, a Duna Menti Múzeum munkatársa értékelt, aki lelkesen mondta: hogy nagyon jól meg tudták fogni a fiatalok a pillanatokat. A döntésnél azt vették figyelembe, ki volt az, aki az összes feladatot kreatívan tudta megoldani. A fényképezés arról szól, hogy egy képben kell tudnunk elmesélni egy egész történetet, gyakran a kép adja el a cikket. „Sokszor én is megkaptam, hogy azt fényképeztem, amit kellett volna” – mondta a sajtófotós. Szabó mindenkinek őszintén gratulál, akik részt vettek a versenyben elmondhatják, hogy előttük a pálya.

A médiasztárok a könyvajándék mellett az iskolában készült alkotást is megkapták, amelyet a tűzzománc szakos diákok készítettek.

A zsűri tagjai, akiknek nehéz dolga volt, első kategóriában: Kolek Zsolt, Janković Nóra és Szalai Erika, második kategóriában Hodossy Gyula, Ibos Emese és Molnár Judit, harmadik kategóriában Király Cseri Ilona, Olláry Ildikó és Ürge Tamás voltak. A fotós kategóriában pedig Szabó László, Holop Ferenc, Farkas Hajnalka és Molnár Levente.

 

Szabó Mónika a verseny szervezője megköszönte az iskola vezetésének a támogatást, a zsűri tagoknak a munkát, a pedagógusoknak és a diákoknak pedig, hogy felkészültek a versenyre és tudásuk legjavát adták.

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »