Ukrajnában leváltották a Nyugati Operatív Parancsnokság vezetőjét

Ukrajnában leváltották a Nyugati Operatív Parancsnokság vezetőjét

Volodimir Svedjuk dandártábornok lesz az Ukrán Erők Nyugati Operatív Parancsnokságának új parancsnoka. A bejelentést a parancsnokság Facebook-oldalán tette meg. Elődje, Szerhij Litvinov az Ukrán Nemzeti Védelmi Egyetemen kap majd állást.

Tisztelt tisztek, őrmesterek és katonák! A mai naptól kezdve az a megtiszteltetés ért, hogy Ukrajna Fegyveres Erőinek egyik legerősebb katonai alakulatát vezethetem”

– áll Svedjuk nyilatkozatában, amelyben megköszönte a parancsnokság bizalmát is, és nagy megtiszteltetésnek és kiváltságnak nevezte kinevezését.

A továbbiakban kifejtette célját, amely az Ukrajinszka Pravda szerint az, hogy a Nyugati Operatív Parancsnokságot a katonai kiválóság és a taktikai mesteri tudás példájává tegye.

Hírdetés

Meg fogjuk erősíteni védelmi képességeinket, és rendíthetetlen elkötelezettséget fogunk tanúsítani hazánk közös védelme iránt”

– írta továbbá Svedjuk.

Nincs más választásunk, mint győzni, és ezt meg is fogjuk tenni”.

Svedjukot 2022 júniusában léptették elő dandártábornokká. 2022-ben az „egyesült erők” vezérkari főnökeként, előtte pedig az 59. független motorizált gyalogos dandár parancsnokaként és az ukrán területvédelmi erők parancsnokhelyetteseként szolgált.

Hasonló okokból most a Déli Operatív Parancsnokságnak is új parancsnokot keresnek, mivel Andrij Kovalcsuk vezérőrnagy már bejelentette lemondását, és azt a szándékát, hogy a katonai személyzet kiképzésével kíván foglalkozni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »