Újabb harcjárművek érkeznek Magyarországra

Újabb harcjárművek érkeznek Magyarországra

Újabb tizenhárom harcjármű érkezik a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandárhoz – jelentette be a honvédelmi miniszter.

Két részletben – kedden és szerdán – összesen 13 Gidrán harcjármű gördül be a tatai laktanya kapuján – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A miniszter szerint az új eszközöket a megújuló magyar tüzérséget jelentő vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály katonái veszik birtokba, akik az „Embert a Vasra! 2.0” kampány felhívására ez év februárban csatlakoztak a Magyar Honvédséghez.

Hírdetés

A Törökországban gyártott Gidránok első körben Kaposvárra érkeztek, majd a rádiók beszerelése után további infokommunikációs eszközök beépítése, valamint szoftveres telepítés zajlott – számolt be a tárcavezető. Hozzátette: a rendszerbeállítást követően a harcjárművek a tatai dandár állományához kerülnek.

A dandárnál jelenleg meglévő tíz Gidrán a NATO többnemzeti előretolt szárazföldi harccsoport (FLF BG – Forward Land Forces Battle Group) alárendeltségében lévő tatai lövészszázadnál műveleti szolgálatot lát el.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »