Tokió 2020: Bronzért vív a magyar férfi kardcsapat, negyeddöntős cselgáncsban Tóth Krisztián

Tokió 2020: Bronzért vív a magyar férfi kardcsapat, negyeddöntős cselgáncsban Tóth Krisztián

Jól indult a magyarok számára a tokiói olimpia hatodik napja. Először Németh Nándor jutott be a férfi 100 m gyors döntőjébe, majd Milák Kristóf olimpiai bajnok lett 200 m pillangón.

Cselgáncs

Tóth Krisztián legyőzte japán riválisát és bejutott a legjobb nyolc közé a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján. Az MTK versenyzőjére a menekültek csapatában szereplő Popole Misenga legyőzése után a nyolcaddöntőben egy lényegesen erősebb ellenfél, Mukaj Sojcsiro várt, akit a ráadásban ipponnal vert.

10.00: vigaszág, elődöntő, bronzmérkőzés, döntő

Íjászat

Férfi egyéni, 1. forduló – 11:49-től Balogh Mátyás küzd dél-koreai ellenfelével

Úszás

Milák Kristóf olimpiai bajnok lett 200 m pillangón, Kenderesi Tamás ugyanebben a számban 7 századdal maradt le a dobogóról.

Hírdetés

Megvan a második arany Tokióban! Milák Kristóf győzött 200 pillangón

A világ- és Európa-bajnok Kapás Boglárka a szerdai elődöntőből a harmadik idővel jutott a 200 m pillangó csütörtöki fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyén. Az UTE 28 éves versenyzője egyéni legjobbjától mindössze kilenc századdal elmaradva, 2:06.59 perces idővel kvalifikálta magát a döntőbe, amelyet – közép-európai idő szerint – csütörtökön 4.28-kor rendeznek.

Németh Nándor a 100 méter gyors szerdai elődöntőjéből bejutott a csütörtöki fináléba a tokiói olimpia úszóversenyén. A BVSC 21 éves sprintere 47.81 másodperces idejével három századot faragott saját országos csúcsából, amivel hetedikként jutott tovább. Németh hatalmas bravúrt hajtott végre, ugyanis a klasszikus számban legutóbb éppen Tokióban, az 1964-es játékokon volt magyar döntős, akkor Dobay Gyula hetedik lett. A finálét – közép-európai idő szerint – csütörtökön 4.37-kor rendezik.

A címvédő és világcsúcstartó Hosszú Katinka a hetedik helyen végzett 200 méter vegyesen a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján. A háromszoros olimpiai bajnok magyar klasszis a hetedik idővel került a fináléba, ahol már a pillangón látszott, hogy nem tud beleszólni a dobogós helyezésekért zajló küzdelembe, ugyanis nyolcaddiként fordult az első ötven után és ezt követően is csak nőtt a hátránya az élmezőnnyel szemben. Hosszú végül magához képest rendkívül gyenge, 2:12.38 perces idővel ért célba, az előfutamban (2:09.70) és az elődöntőben (2:10.22) is jobb időt ért el.

Előfutamok 12.23: férfi 200 m hát (Telegdy Ádám) – előfutam 12.34: női 200 m mell (Békési Eszter) – előfutam 13.01: férfi 200 m vegyes (Cseh László) – előfutam 13.07: férfi 200 m vegyes (Kós Hubert) – előfutam 13.31: női 4×200 m gyors váltó (Magyarország) – előfutam

Vitorlázás

Szerdán 3. és 4. futamát teljesíti Berecz Zsombor, miközben Cholnoky Sára 7-9. futamát teljesíti.

Vívás

A magyar férfi kardválogatott kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért vívhat a fegyvernem szerdai csapatversenyében a tokiói olimpián. A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András összeállítású gárda a legjobb négy között óriási csatában, 45-43-ra maradt alul az olaszokkal szemben, s a magyar idő szerint 11.30 órakor kezdődő bronzmeccsen a dél-koreai – német párharc vesztesével találkozik. Ebben a számban legutóbb 25 éve, Atlantában nyertek érmet – egy ezüstöt – a magyarok.

Körkép.sk, MTI, nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »