A fiatalember nem élte túl a lengyel rendőrség beavatkozását

A fiatalember nem élte túl a lengyel rendőrség beavatkozását

Egy 27 éves lengyel férfi, aki nyilvánvalóan alkoholos befolyásoltság alatt állt, a Kujavia-Pomeránia tartománybeli Inowrocławban lakásából kidobálta a bútorokat, és agresszívan viselkedett. A szomszédok ezért kihívták hozzá a rendőrséget.

A férfi a rendőri intézkedés közben elvesztette az eszméletét és életét már nem tudták megmenteni. A két eljáró rendőr súlyos börtönbüntetéssel számolhat.

A szerdán történt tragikus véget ért esetről pénteken késő este számolt be a Polsat televízió. Az eljáró rendőrök kamerafelvételein egyértelműen látszik, hogy miután megbilincselték az erőszaktevőt, sokkolót és más erőszakos beavatkozásokat alkalmaztak ellene, ami után elvesztette eszméletét.

A férfi a kórházba szállítás után sem tért magához, és meghalt. A két rendőrt csütörtök este őrizetbe vették és később felmentették őket a szolgálat alól.

„Kétségtelen, hogy a rendőrpáros a beavatkozás során megsértette a vonatkozó előírásokat, és őket terheli a teljes felelősség”

– közölte a bydgoszcz-i rendőrség szóvivője.

Hírdetés

Az ügyészség szombaton vádat emelt a most már volt rendőrpáros ellen kábító fegyver jogosulatlan használata és erőszakos cselekmény miatt, amiért akár 15 évig terjedő börtönbüntetésre is számíthatnak. Egyúttal kérte a bydgoszcz-i vajdasági bíróságot, hogy három hónapos előzetes letartóztatásba helyeztesse őket”

– jelentette szombaton az Onet.pl az ügyészségi szóvivő, Agnieszka Adamska-Okonska nyilatkozatára hivatkozva.

Tavaly decemberben a Gazeta Wyborcia című lengyel napilap figyelmeztetett az erőszakos bűnözőkkel szembeni rendőri fellépés kritikus helyzetére:

Az elmúlt öt évben 111 ember halt meg rendőri intézkedés közben, például úgy, hogy a rendőrök lelőtték vagy sokkolták a gyanusítottat, esetleg a rendőrök rosszul voltak kiképezve vagy nem tudtak megfelelően beavatkozni”.

Ami azonban érthetetlen, hogy e tragikus esetek többségében leállították a nyomozást

– írta a lap.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »