Most egy égő harkivi barkácsáruházat lehet mutogatni a nyugati fegyverneppereknek

Legalább két halottja és több tucat sérültje van egy orosz légitámadásnak, amely szombaton ért egy barkácsáruházat az észak-ukrajnai Harkivban.

Az üzletben hatalmas tűz keletkezett, amelyet nagy erőkkel oltanak.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt közölte, hogy két irányított bomba csapódott be a város egyik lakónegyedében található barkácsáruházba. Tájékoztatása szerint 2 halálos áldozatról és 24 sérültről tudnak.

The moment when 2-3 Russian glide bombs hit the hardware store in Kharkiv. You can see the absolutely packed parking space. Russians deliberately chose the middle of the day when most people are shopping, in order to achieve maximum terror. pic.twitter.com/xtZ5pte73r

— (((Tendar))) (@Tendar) May 25, 2024

A német dpa hírügynökség a helyi polgári védelem adataira hivatkozva már 33 sérültről tett említést.

Ihor Terehov, Harkiv polgármestere azt mondta, hogy sok embert nem találnak. Helyi hivatalos források szerint akár 200-an is tartózkodhattak az áruházban a támadás idején.

Hírdetés

A Reuters hírügynökség rendelkezésére álló videófelvételeken hatalmas sötét füstfelhők, valamint a tűzoltók és a mentők helyszínre tartó járművei láthatók.

Russian forces have been employing a tactic of striking crowded areas in Kharkiv over the weekend, aimed at maximizing civilian casualties and instilling fear and chaos. Last week, they targeted a recreation area, killing seven people. Today, they struck a hardware store, with… pic.twitter.com/uvkfvl38WX

— Iryna Voichuk (@IrynaVoichuk) May 25, 2024

Közvetlenül a csapás után Volodimir Zelenszkij "ukrán" elnök újabb kérést intézett az 1,3 millió lakosú város légvédelmének a megerősítésére. Harkiv, a második legnagyobb ukrán város 30 kilométerre fekszik az orosz határtól.

Napi videóbeszédében szombaton kora este Zelenszkij "az orosz őrület újabb megnyilvánulásának" nevezte a barkácsáruház ellen intézett támadást.

"Csak az olyan őrültek, mint Putyin, képesek ilyen szörnyű módon gyilkolni és terrorizálni az embereket" – jelentette ki.

"Ha megfelelő, korszerűbb légvédelmi rendszerekkel és repülőgépekkel rendelkeznénk, az orosz légierő természetesen már régen összeomlott volna, akárcsak a fekete-tengeri flottájuk" – tette hozzá, megjegyezve, hogy "az orosz repülőgépek lelövése a valódi békefenntartó intézkedés".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »