Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei falugazdász hálózat

Több tízezer külhoni gazdálkodót segít a Kárpát-medencei falugazdász hálózat

Bővült a falugazdászok létszáma, és a hálózat területi lefedettsége a Csángóföldre történő terjeszkedéssel – jelentette be kedden Tokajban a 2. Kárpát-medencei Falugazdász Konferencia és Csapatépítő Program megnyitóján Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára.

Az AM szerdai közleménye szerint a rendezvényen Farkas Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2018 óta működő Kárpát-medencei falugazdász hálózat folyamatosan bővült, így Erdély, Délvidék, Kárpátalja és a Felvidék mellett idén már a csángóföldi gazdák is élvezhetik a szervezet minden előnyét.

„Immáron nagyobb rálátással rendelkezünk az egyes régiókra, nincsenek párhuzamos területi lefedettségek, az adminisztrációs terhek csökkentek, és ami az egyik leglényegesebb szempont, hathatósabban tudjuk elérni a szórványban tevékenykedő gazdákat is” – tette hozzá az államtitkár.

Hírdetés

Farkas Sándor kiemelte, hogy az évek során sok tapasztalat halmozódott fel a hálózat működésével kapcsolatban.

Mindezek mellett nőtt a gazdakapcsolatok száma, a gazdák elérése, megszólítása és a hálózatba történő bevonása is – húzta alá a minisztérium közleménye szerint Farkas Sándor.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »