Tizennégy érmet szereztek harcosaink a 20. IKF KEMPO világbajnokságon – KÉPEKKEL

Tizennégy érmet szereztek harcosaink a 20. IKF KEMPO világbajnokságon – KÉPEKKEL

Történelmi sikert arattak a Szlovák Kempo Szövetség harcosai a Törökországban nemrég megrendezett 20. IKF KEMPO világbajnokságon, ahol 1 arany-, 3 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek. A 14 éremből az egyetlen aranyat és két bronzot a szövetség elnökének, Szayka Róbertnek Hanna Sára nevű, tehetséges lánya érdemelte ki.

„A Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) által, amelynek egyik alapító tagja vagyok, április 22-29. között megrendezett 20. IKF KEMPO világbajnokságon 7 harcosom indult, s mindnyájan éremmel tértek haza, összesen 1 arany-, 3 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek. Külön öröm számomra az, hogy országunk egyetlen aranyérmét éppen a kislányom kapta Full-Contact kategóriában, miután a döntőben keményen megküzdött az Orosz Kempo Szövetség elnökének lányával” – mondta el a Ma7-nek Szayka Róbert, a Szlovák Kempo Szövetség elnöke.

Majd visszaemlékezett a 29 évvel ezelőtti kezdetekre: „1995. május 11-én a komáromi Erzsébet-szigeten tartotta az első szabadtéri edzést Weiszengruber János. Akkor még sokan kételkedtek a kempo hazai életképességében, de remélhetőleg már sikerült eloszlatnunk a kételyeket azzal, hogy a válogatottunk évről évre jobb versenyeredményeket ér el. Októberben Portugáliában lesz a KEMPO Európa-bajnokság, ahová szintén szeretném elvinni a 10-12 tagú válogatott csapatunkat.

Hírdetés

Mindez támogatók nélkül nem menne, de szerencsére, időközben például dél-szlovákiai vállalkozók személyében több szponzorunk akadt, és Komárom város támogatását is élvezzük. Mindezt azzal háláljuk meg, hogy nem csak az ország, hanem a városunk régi jó hírnevét is folyamatosan öregbítjük a versenyeken”.

Hangsúlyozta: az egyik legnagyobb és legeredményesebb helyi harcművészeti klubnak számítanak a Felvidéken. A Szlovák Kempo Szövetség égisze alatt, Komáromban 60 gyermekkel foglalkoznak, s az edzéseiken egyidejűleg 30-40-en szoktak lenni. Emellett 40 felnőttet is folyamatosan edzenek.

„Ezúton is nagy köszönet a szponzorainknak, Komárom Városnak és Keszegh Béla polgármesternek a támogatásért! Továbbá a házigazdáknak: a Török Kempo Szövetségből Halis Avşar -nak és Tarkan Özçiçek-nek, illetve az International Kempo Federation elnökének, Amatto Zaharia-nak!” – mondta el végül Szayka Róbert.

Az olvasóink nevében is mindnyájuknak gratulálunk!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »