Szlovákia hivatalosan is átvette az első két F-16-os vadászgépet

Szlovákia hivatalosan is átvette az első két F-16-os vadászgépet

Szlovákia hivatalosan is átvette az első két F-16-os vadászgépet az Egyesült Államoktól. Az átadási ceremóniára a Lockheed Martin dél-karolinai gyárában került sor Robert Kaliňák (Smer-SD) védelmi miniszter jelenlétében.

Az F-16-os vadászgépek átadásával új korszak kezdődik a szlovák szuperszonikus repülés történetében – állapította meg Kaliňák és a Lockheed Martin alelnöke. A védelmi minisztérium emlékeztetett arra, hogy Szlovákia lesz az első európai ország, amely a Fighting Falcon legújabb változatával rendelkezik majd.

Hírdetés

  „Ügyes és bátor katonák és katonanők nélkül nem tudnánk garantálni a Szlovák Köztársaság területének és polgárainak védelmét. Kötelességünk, hogy mindent megtegyünk a fegyveres erők számára legmagasabb szintű védelmet biztosítsuk az esetleges emberveszteségek minimalizálása érdekében. A modern F-16-os vadászgépek a legmagasabb minőséget és ezáltal katonáink biztonságát garantálják” – mondta a védelmi miniszter.

Szlovákia 2018 végén írt alá szerződést 14 darab amerikai gyártmányú F-16 C/D Block 70 típusú vadászrepülőgépre. A repülőgépek leszállítása a világjárvány miatt késett. Az első vadászgépeket várhatóan az idei második negyedévben szállítják le Szlovákiának.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »