Szlovákia elítéli Irán Izrael elleni támadását, a feleket békés megoldásra szólította fel

Szlovákia elítéli Irán Izrael elleni támadását, a feleket békés megoldásra szólította fel

Szlovákia elítéli Irán Izrael elleni támadását, a feleket békés megoldásra szólította fel Mészáros Richárd2024. 04. 14., v – 13:50

Szlovákia elítéli Irán Izrael elleni támadását, visszafogottságra és a közel-keleti konfliktus békés megoldására szólított fel – tette közzé a külügyminisztérium a közösségi hálón.

„Szlovákia – békét támogató országként – határozottan elítéli Irán Izrael elleni támadásait. A támadások jelentősen növelik a feszültséget és egy szélesebb körű konfliktus kockázatát a térségben” – közölte a tárca.

A minisztérium a párbeszéd és a diplomácia megújításának szükségességét hangsúlyozza. „Felszólítunk minden felet, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, és térjenek vissza a közel-keleti konfliktus békés megoldásának kereséséhez” – írták.

Hírdetés

Kapcsolódó cikkünk

Irán Izrael ellen intézett éjszakai támadását követően kialakult helyzetet a szlovák külügyminisztérium intenzív figyelemmel kíséri, kapcsolatban áll a nagykövetségekkel – tájékoztatott a külügyi tárca.

„Tekintettel a térségben kialakult helyzet dinamikus alakulására, arra kérünk minden szlovák állampolgárt, aki jelenleg a térségben tartózkodik, hogy saját biztonsága érdekében tartsa be az összes utazási ajánlást” – tanácsolja a külügyminisztérium, hozzátéve, hogy vészhelyzet esetén a szlovák állampolgárok az illetékes szlovák nagykövetséghez fordulhatnak.

A szlovák diplomaták biztonsága érdekében a külügyminisztérium nem tájékoztat a további eljárásról.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »