Szijjártó Péter reggel felhívta Peter Žigát, hogy Fico állapotáról érdeklődjön

Szijjártó Péter reggel felhívta Peter Žigát, hogy Fico állapotáról érdeklődjön

Szijjártó Péter reggel felhívta Peter Žigát, hogy Fico állapotáról érdeklődjön Mészáros Richárd2024. 05. 17., p – 09:20

A Robert Fico (Smer) elleni, politikai motivációjú merénylet egy súlyos támadás a szlovák demokrácia, valamint a népakaraton alapuló szuverén szlovák politika ellen – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter (Fidesz) külgazdasági és külügyminiszter, miután péntek reggel telefonon érdeklődött Peter Žigánál (Hlas), a szlovák parlament ideiglenes elnökénél a szerdán meglőtt szlovák kormányfő állapotáról.

„Peter barátom azt mondta, hogy ahogy telnek a napok, egyre reménytelibb a helyzet, de ahhoz még jó pár napnak el kell telnie, hogy pontosat tudjanak mondani a szlovák miniszterelnök felépüléséről” 

Hírdetés

– olvasható Szijjártó Péter bejegyzésében.

„Egyetértettünk abban, hogy ez a politikai motivációjú merénylet egy súlyos támadás a szlovák demokrácia, valamint a népakaraton alapuló szuverén szlovák politika ellen. Nagy baj és nagy kár Robert Fico kiesése most, amikor hatalmas szükség van minden békepárti politikus munkájára” – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette: Peter Žigát ismételten biztosította a magyar emberek jókívánságairól és imáiról, valamint reménykedésünkről a szlovák miniszterelnök felépülése érdekében.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »