Szent Liturgiát végeztek a békéért Nyíregyházán

Szent Liturgiát végeztek a békéért Nyíregyházán

Külföldi programját lemondva február 27-én Szent Liturgiát vezetett Szocska A. Ábel megyéspüspök Nyíregyházán, hogy együtt imádkozzon a hívekkel a békéért.

A nyíregyházi Szent Miklós-székesegyházban különös nyomatékkal és olykor elcsukló hangon mondták végig a békességi ekténiákat, ahol a magyar nép mellett az Ukrajnában szenvedőkért is elhangzottak a könyörgések.

A békéért felajánlott Szent Liturgián a főpásztor mellett szolgáltak az oltár körül helynökei: Papp Tibor főhelynök és Szabó Tamás pasztorális helynök; kántori szolgálatot a papnövendékek végeztek, akik közül többen Kárpátaljáról származnak.

A szertartáson a hierarcha felolvasta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelét, és megköszönte a paptestvéreknek és a híveknek e rendkívüli helyzetben tanúsított hathatós segítségét. A böjt előtti utolsó vasárnapon arra kérte a híveket, böjti felajánlásként továbbra is segítsék bajba jutott embertársainkat.

Hírdetés

„Magyarországról, édes hazánkról, ne feledkezzél el szegény magyarokról. Kárpátaljáról, édes hazánkról, ne feledkezzél el szegény magyarokról” – hangzott a Boldogasszony Anyánk kezdetű régi magyar himnusz a záróáldás után.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »