Magyarország ifjú innovátorai

A33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára 193 diák, 138 tervvel nevezett, ezek közül 28 pályázat van versenyben, hogy a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett döntőn bemutassa tudását május 31-én és június elején a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, nyilvános kiállítás keretében.

2024. május 31-én és június 1-én, a BME Q épületében kerül sor a Magyar Innovációs Szövetség szervezésében a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjére, mely egy kétnapos nyilvános bemutató is. A zsűri döntése értelmében összesen 28 terv keretében 36 fiatal mutatkozhat be, akik között megtalálható olyan is, aki önvezető kerekesszéket, termoakusztikus motort, magaslégköri ballont vagy napelemes hibrid okosrollert tervezett.

A MISZ által felkért szakemberekből álló zsűri a két nap folyamán újból értékeli a diákok munkáit és eredményeit, hogy az interjúk után kiválasszák a nyerteseket. A díjkiosztó ünnepséget 2024. június 1-jén tartják a Kopaszi-gáton, az ÖbölHáz Rendezvényközpontban, ahol az ország legtehetségesebb 10-12 diákja kap majd kiemelt elismerést. Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke az esemény szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy az OTIO keretében a legkiválóbb pályázat készítői, valamint a felkészítő tanárok között több mint 12 millió forint díj kerül felosztásra.

Az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia egyik célja, hogy minél több középiskolás diákot megfertőzzön a tudomány és az innováció szeretetével, ezért a kiállításra a Magyar Innovációs Szövetség várja a középiskolás diákokat, hogy találkozhassanak Magyarország leginnovatívabb fiataljaival.

Hírdetés

A 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia, a kulturális és innovációs miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósul meg.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850, e-mail:

[email protected].

dr. Pakucs János, szervező-bizottsági elnök


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »