Székesfehérváron tartotta országos konferenciáját a Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága

Székesfehérváron tartotta országos konferenciáját a Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága

Székesfehérváron, szeptember 13. és 15. között Egység és békesség Jézusban címmel tartotta 27. országos konferenciáját a Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága (KOMT). Az orvosokat, más egészségügyi dolgozókat és egészségügyi tanulmányokat folytatókat összefogó szervezet programjára hazánkból és a határon túlról is érkeztek résztvevők.

A KOMT 1989-ben alakult meg. A felekezetközi keresztény egészségügyi szervezethez először orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek csatlakoztak, napjainkban azonban minden, Krisztust követő egészségügyi dolgozó előtt nyitva áll. A szervezet által a különböző generációk is összekapcsolódnak, hiszen tagok lehetnek hallgatók, rezidensek, aktív dolgozók és nyugállományba vonultak egyaránt.

A társaság Székesfehérváron rendezett 27. konferencia Egység és békesség Jézusban címmel zajlott. A tanácskozás küldetése, hogy a különböző környezetből érkező keresztények egységet alkotva sugározzák Jézus szeretetét, hiszen manapság mindennél nagyobb szükség van az egységre, a békességre – hangzott el a a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartott megnyitón.

Spányi Antal megyéspüspök köszöntőjében többek között hangsúlyozta: a keresztény orvosnak a feladata nem csak az, hogy megoldást találjon egy konkrét panaszra, a fájdalmat csillapítsa és elviselhetővé tegyen bizonyos állapot. Ennél többet kell tennie: gyógyítania kell a beteg lelkét, enyhítenie kell a test nyomorúságait amennyire csak lehetséges, vagy igyekeznie kell elfogadtatni azt is, amin nem tudunk változtatni.

A keresztény orvos számára a test egészségének megtartás párosul a lélek megtartásával, ez a kettő összefonódik a gyógyításban – fogalmazott Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

– fogalmazott köszöntőjében Cser-Palkovics András polgármester.

Kiemelte, hogy manapság nagyon is aktuális beszélni a kereszténységről, a békességről, az egységről és a szeretet üzenetéről. Az orvosok egy olyan szakmacsoporthoz tartoznak, melynek a tagjai mind a mai napig hitelességgel rendelkeznek az emberek előtt, hiszen az egyik legféltettebb értékünket, az egészségünket bízzák rájuk. „Higgyenek magukban és higgyenek hivatásuk erejében!” – fogalmazott Székesfehérvár polgármestere.

Hírdetés

Teljesítményvezérelt, elgépiesedett világ felé tartunk, vagy már abban is vagyunk.

Ehhez kell a hit, az összetartás és minden, amiről a mostani konferencia szól – mondta a megnyitón Bakos Gábor, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója.

– fogalmazott a konferenciát megnyitó köszöntőjében Molnár Márta, a KOMT elnöke. 

A KOMT konferencián szó volt többek között a megbocsátásról, a harag kezeléséről, ezek fiziológiai hatásairól, az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók közötti kapcsolatokról, a halállal való megbékélésről és a boldog halál kegyelméről.

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Kiss László

Forrás: Szekesfehervar.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »