A Moszad cége volt a robbanó csipogókat gyártó magyar vállalat

A Moszad cége volt a robbanó csipogókat gyártó magyar vállalat

2024. 09. 19.

Az izraeli titkosszolgálat alapította a BAC Consultingot, azt a magyar vállalatot, amely nyugati sajtóhírek szerint a Libanonban felrobbanó csipogókat gyártotta – írta meg Portfolió  a New York Timesra hivatkozva.

A lap tudomása szerint a BAC Consulting Kft. csupán része volt egy nagyobb céghálózatnak, melyet az izraeli titkosszolgálatok kifejezetten azért alapítottak, hogy rábírják a Hezbollahot, hogy tőlük vásároljanak kommunikációs eszközöket.

Hírdetés

Az ügy háttere, hogy Hasszán Naszrallah, a Hezbollah vezetője néhány éve arra kérte az libanoni ellenálló szervezet tagjait, hogy ne használjanak mobiltelefonokat, mivel nem biztonságos, 2022-ben pedig nagy mennyiségben csipogókat rendeltek a kommunikációs hálózat fenntatása végett.

Az izraeli titkosszolgálatok erre egy komplex nemzetközi céghálót hoztak létre, melynek egyedüli célja az volt, hogy olyan csipogókat gyártsanak, melyeket Jeruzsálem parancsára bármikor fel lehet robbantani, megbénítva ezzel a Hezbollah harcosainak ezreit.

Tegnapi sajtóinformációk szerint a csipogókat akkor akarta felrobbantani Izrael, ha háborúba kerülnek a Hezbollahhal, de előbb működésbe léptették a szerkezeteket, mivel az iszlamista szervezet gyanút fogott.

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »