Susko: Betartjuk a törvényi határidőket a Btk. Törvénytári megjelentetésénél

Susko: Betartjuk a törvényi határidőket a Btk. Törvénytári megjelentetésénél

Az igazságügyi minisztérium ügyel minden törvényi határidő betartására a Btk. módosításának Törvénytári megjelentetése során – jelentette ki kedden Boris Susko (Smer-SD) miniszter, és hozzátette, nem tudja megmondani a megjelenés dátumát.

„Még nem kaptuk meg a módosítást. Ha megkapjuk, a megjelentetésnek is megvan a további, törvényben meghatározott eljárási folyamata” – vázolta a miniszter, a grammatikai és egyéb korrektúrát, valamint a 18 rendelet összehangolt formában való megjelentetését említve. Arról még nem beszélt Peter Pellegrini (Hlas-SD), hogy a házelnök mikor továbbítja a minisztériumnak a módosításokat.

Hírdetés

Az ellenzéki PS, a KDH és az SaS hétfőn (február 26.) ismételten felszólította a házelnököt, hogy teljesítse alkotmányos kötelességeit, és ne hátráltassa a módosítások megjelentetését a Törvénytárban. Rámutattak, hogy még február 8-án volt a parlamenti szavazás a Btk-ról.

Az időhúzással az ellenzék szerint azt akarják megakadályozni, hogy az Alkotmánybíróság még a március 15-i hatályba lépés előtt foglalkozhasson a Btk. módosított változatával.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »