Sulík: Kiléptünk a koalícióból. Heger: Az SaS lépjen egyet vissza, mert a maffia már kopogtat az ajtón

Sulík: Kiléptünk a koalícióból. Heger: Az SaS lépjen egyet vissza, mert a maffia már kopogtat az ajtón

Richard Sulík, az SaS elnöke kedd délután tartott sajtótájékoztatót, ahol a korábbinál is durvább hangnemet megütve nyomatékosította, hogy a pártja ki fog lépni a koalícióból, ha Igor Matovič, az OĽANO elnöke továbbra is kormánytag marad. Nem sokkal később megérkezett Eduard Heger (OĽANO) kormányfő válasza, aki figyelmeztette Sulíkot, hogy ugyanazt a fatális hibát követi el.

Sulík mai sajtó előtti szereplésének a lényege a hangsúlyozás volt. Keményebb szavakat használva fejtette ki, hogy szerinte “abszolút szégyen, szégyen” Igor Matovičcsal egy kormányban lenni, illetve kiemelte, hogy az SaS már nem része a koalíciónak – vagyis nem kötik a szerződés szabályai – de miniszterei még eljárnak a kormányülésekre – vagyis a döntéseknél azért ott akarnak lenni.

Sulík: Az SaS nem része többé a kormánykoalíciónak

Kedd késő délután Eduard Heger facebook-posztban reagált Sulík bejelentésére. Azt írta:

“Tudatosítani kell, hogy megint egy múltbéli fatális hiba veszélye fenyeget, mikor 2011-ben megbukott Iveta Radičová kormánya az euroval körüli vita miatt. Az végül csak átment a törvényhozáson, de az előrehozott választásokon Robert Fico legyőzte az egész demokratikus spektrumot”

Hírdetés

fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, hogy a Smer egypárti kormányzása idején oligarcháival “négy év alatt sikerült szétzilálni a jogállamot és milliárdokkal meglopni a választókat”.

“Kormányzásuk és az érinthetetlen csoportok létrehozásának következményeként meggyilkoltak egy újságírót és menyasszonyát”

írta Heger, majd leszögezte:

“A történelem nem ismételheti meg magát. Robert Fico és ikertestvére, Peter Pellegrini visszatérését kockáztatjuk. De a döntés még a mi kezünkben van, és megakadályozhatjuk.    Azzal a felhívással fordulok az SaS-hez, hogy lépjen hátra egyet, más szemszögből is vizsgálja a dolgokat, mert a maffia már az ajtó előtt várakozik. Ne engedjük be!”

fogalmazott.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »