Soros György és India

Soros György és India

0307 soros.jpg

„Narenda Modi választási sikere és a Gandhi–Nehru-dinasztia bukása friss levegőt lehelt abba a régi hindu nemzeti projektbe, aminek az a célja, hogy Indiának határozott indiai vallási és kulturális identitást és erkölcsi értékeket adjon.” [1]

Hosszú élete során sok mindent és sok mindenkit utált Soros György, de talán a legjobban Indiát, a nacionalista kormányt és miniszterelnökét utálja – kezdi szerkesztőségi írását az opindia, a magát a fősodorral szemben meghatározó indiai portál.

Majd így folytatja: Az Open Society Foundations 1999-ben nyílt meg Indiában. Ösztöndíjakat, tanulmányi- és kutatási támogatásokat adott, de főleg a rend megzavarására fókuszált. Filantrópiai tevékenysége álcája alatt ugyanis a Soros által irányított nemzetközi baloldali szervezet behálózta az egész országot és mindenhol az Indián belül tevékenykedő India-ellenes elemeket támogatta. Az elmúlt évtizedekben Soros mindent megtett annak érdekében, hogy gyengítse India nemzeti, nacionalista jellegét és ennek érdekében felhasználta az általa finanszírozott NGO-kat, a médiát, behálózta az értelmiséget.

Hírdetés

Különösen az Obama évek alatt erősödött meg a Soros-féle OSF tevékenysége Indiában. Akkor már fő feladatának a tematizáció feletti uralom megszerzését tekintette, és azt, hogy az igazságszolgáltatást és a médiát szembe fordítsa a nemzeti érdekkel.

2008-ban a Soros Economic Development Fund (SEDF) az Omidyar Network-kel, az Indian School of Business-szel (ISB) és a Google.org-gal együtt egy 17 milliós SONG elnevezésű projektet indított a médiába történő beruházások felpörgetése céljából. A többi network-kel együtt Soros jelentős összegű célzott ösztöndíjakkal is támogatja a médiát a politikai narratíva befolyásolása érdekében.

Soros olyan értelmiségieket pénzel, akik az indai állam, különösen a Narendra Modi-féle nacionalista kormány ellenségei.

Ezt a tevékenységét még az OSF indiai beindítása előtt megkezdte. Media Development Investment Fund-ját ugyanis már 1995-ben létrehozta. Ennek a nonprofit beruházási alapnak azt a feladatot szabta, hogy független-objektív médiákat hozzon létre, arra hivatkozva, hogy korábban az indiai médiaszabadság csak korlátozottan érvényesült. Ez azt jelenti, hogy az MDIF felkarolta a balosokat, jelenleg pedig a szélsőbaloldaliakat támogatja. Az OSF pénzeli a tényfeltáró újságírók indiai szervezetét is.


Forrás:latoszogblog.hu
Tovább a cikkre »