Dollárfertőzés Brüsszelben

Dollárfertőzés Brüsszelben

Az EU három meghatározó szerve az Európai Bizottság, az Európai Tanács és az Európai Parlament. A közelmúlt tapasztalatai szerint mindhárom fórumon járvány pusztít. Kivált most, a választások közeledtével egyre agresszívabban dühöng és terjed.

Mintha Albert Camus A pestis című regényéből tévedt (szökött?) volna át Brüsszelbe a rafinált vírus! Bár igaz, Brüsszelben (szerencsére) inkább csak erkölcsi hullákat produkál, mert hatására elszaporodnak a csalások, a sikkasztások, a korrupciós ügyek és rágalmazások. És persze időnként gorombán támad a Covid ki tudja, hányadik variánsa. Már nem is érdemes számolni. Anélkül is sejthető, hogy már valahol a Covid–666-hoz közelíthet. Hogy a 666 éppen a Pokolbéli sorszáma? Kicsiség, hiszen itt a határ a csillagos ég.

Tudjuk, hogy Camus regénye az Oránban dühöngő pestisről a nácizmus leképződése volt. Ma ugyanez a regény a munkamorált, az etikát, a mértéktartást, a törvénytiszteletet lezüllesztő dollár-vírus felívelő brüsszeli karrierjét, azaz ennek a természetét modellezi. Szép sorozata a korrupciós pénzekkel kiváltott devianciáknak! Az európai parlamenti képviselők magatartási kódexére esküdtek fel, amelynek vezérelve, hogy a képviselők munkájuk során betartják az önzetlenség, a feddhetetlenség, a nyíltság, a szorgalom, a becsületesség, az elszámoltathatóság kritériumait. És betartják? Említsünk meg néhány európai uniós figurát: Věra Jourová, Guy Verhofstadt, Eva Kaili, Manfred Weber és mindenekelőtt Ursula von der Leyen.

Věra Jurovának vagy Guy Verhofstadtnak, miközben Magyarországot fröcsögve gyalázzák, halvány sejtelmük sincs az 1222. évi Aranybullába foglalt magyar ellenállási jog szelleméről, amely a többi között kimondja: „A törvényeket megszegő uralommal szemben az ellenállás nem lázadás, hanem jog”. Annak tehát, ami Brüsszelben Magyarország ellen történik, semmi köze a joghoz és az igazsághoz. Ezt fényesen bizonyítja Brüsszel Lengyelországgal szembeni, hirtelen, cezúraszerűen megváltozott magatartása! A lengyel politika abban a pillanatban megfelelő lett a brüsszeli elvárásoknak, amint Varsóban Donald Tusk lett a miniszterelnök.

Hírdetés

Sokáig nem értettem, hogy az időnkét Davosban találkozgató legújabb pénzarisztokráciának miért jobb az, ha Európát tönkreteszi, mint ha Európa kétezer éves kulturális értékeit megtartva fognának hozzá a New Age, vagyis az új világrend megvalósításához. Ezt sokáig nem értettem. Aztán a legutóbbi időkben (lásd: háború Ukrajnában, Amerika süllyedő nagyhatalmi státusa) megértettem, hogy a kettő együtt nem megy! Az európai kultúrát teljes fényében és mélységében megtartani, s eközben a nemzeteket birkanyájként átterelgetni a tervezett „szép új világba”, valóban nem lehet egyszerre. Hogy a terelgetés megvalósítható legyen, ahhoz Európa népeit ajánlatos előbb birkanyájjá butítani!

 

 

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »