MONACObet-Liga: Megkezdődött a visszaszámlálás, négy mérkőzés választja el a feljutástól a Komáromi FC-t

MONACObet-Liga: Megkezdődött a visszaszámlálás, négy mérkőzés választja el a feljutástól a Komáromi FC-t

A bajnokság végéhez közeledve felgyorsultak az események a MONACObet-Ligában. A csapatok egy hét alatt harmadik mérkőzésükre készülnek a hétvégén, a mezőny eleje pedig eléggé szoros lett, miután a Komáromi FC és az Eperjes pontokat vesztett, Pozsonyligetfalu viszont úthengerként halad az utóbbi fordulókban.

A KFC ma azt a Puhót fogadja, mely szerdán megverte Eperjes, míg Eperjes az első ránézésre jóval gyengébb Tőketerebes ellen lépnek pályára, ugyanakkor születhetnek meglepetések.

4 fordulóval a vége előtt Komáromnak ötpontos előnye van Eperjessel szemben, Pozsonyligetfalu viszont csak hét ponttal marad el a listavezető KFC-cől, miközben lesz még egy egymás elleni meccsük is.

Radványi Miklós védencei tavasszal 17 pontot szereztek, és ha sikerülne a következő három meccsüket megnyerniük, akkor egy fordulóval a vége előtt, hazai pályán (Vágsellyén) ünnepelhetnék a feljutást. Tavaszi mérlegük egyenlőre öt győzelem, kettő döntetlen és kettő vereség.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a tavasz. A rajt előtt hétpontos előnyünk volt, ebből öt maradt. Világos a matematika, ha az elkövetkező négy mérkőzésből hármat megnyerünk, akkor senki sem előzhet meg bennünket”

nyilatkozta a Sportnetnek Radványi Miklós a szombati mérkőzés előtt.

A KFC még sosem játszott az elsőosztályban, jelenlegi keretéből a legtöbben még sosem éltek meg a mostanihoz hasonló feljutásért vívott harcott. Nyilván ez a tény is ott rejtőzhet a komáromiak néhol kevésbé hatékony játéka mögött.

„Ebben a fázisban a fejekben dől el a dolog. Nálunk és és Eperjesnél is látható, hogy a játékosok, akik még nem voltak ilyen helyzetben, nehezebben bírják a nyomást”

Hírdetés

tette hozzá Radványi.

Az Eperjes elleni vereség után Radványi hangsúlyozta, hogy csapata nem eshet pánikba.

„A hazaiak mind a két félidő elején gólt szereztek, de a játék szempontjából jó teljesítményt nyújtottunk. Ugyanez érvényes a többi mérkőzésre is, ahol pontokat veszítettünk. 23 forduló óta vezetjük a tabellát és normális, hogy minden csapat az éllovast akarja legyűrni. Ez jó lecke a fiatal játékosainknak”

hangsúlyozta Radványi.

A mai mérkőzés előtt a KFC kamerájának nyilatkozott Martin Šimko csapatkapitány is, aki szerint bár affelé haladnak, hogy megvalósítsák legfőbb céljukat, még korai a feljutásról beszélni, most mérkőzésről mérkőzésre haladnak.

A Komárom-Puhó összecsapást szombaton 16:30-tól rendezik a vágsellyei stadionban. A találkozót az internetes NIKE TV közvetíti élőben.

Körkép.sk/KPA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »