Sok a kihágás, magas a bírság

Sok a kihágás, magas a bírság

Számos rendellenességre bukkantak terepmunkájuk során a megyei környezetvédelmi őrség felügyelői, akik az év eleje óta megyeszerte több mint ötszáz ellenőrzést tartottak.

Augusztus végén, szeptember elején a helyi rendőrök a csendőrség képviselőivel együtt több alkalommal jártak az Örkőn, hogy megelőzzék és megakadályozzák az illegális hulladékégetést, de bejelentés nyomán Bodzavidékre is kiszálltak nemrég, ahol a lebomló hulladék elégetése miatt szabtak ki bírságot – 10 ezer lejt – egy magánszemélyre, illetve a különböző hulladékok halmozása, tárolása, a fakitermeléssel kapcsolatos óvintézkedések elmulasztása okán is eljártak, büntettek az utóbbi hetekben.

Hírdetés

Az augusztus végéig jegyzett idei 511 ellenőrzésből hetvenet más hatóságokkal együttműködésben hajtottak végre, bejelentés nyomán pedig több mint 40 esetben vizsgálódtak. Ami a feltárt hiányosságokat illeti: továbbra is gond, hogy a hulladékot nem az arra kijelölt helyen tárolják, nem gyűjtik azt szelektíven, fakitermeléseknél a faanyag a vízfolyások medrébe kerül, a szennyvizet pedig helyenként az altalajvízbe vezetik el – és ez csak néhány példa az intézmény beszámolójában felsoroltakból. Az év eleje óta tartó ellenőrzések alkalmával 26 esetben figyelmeztetésben részesítették az érintetteket, a hiányosságok, szabálytalanságok miatt pedig további 67 esetben pénzbírságot szabtak ki, közel 880 ezer lejt. Emellett hat társaság működését felfüggesztették a környezetvédelmi őrség felügyelői.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »