Már biztosan dobogós a magyar csapat a budapesti sakkolimpián

Már biztosan dobogós a magyar csapat a budapesti sakkolimpián

A budapesti sakkolimpia nyolcadik fordulójában a magyar férfi csapat az örményekkel játszott, és ért el fontos győzelmet, amivel garantáltan a dobogóról várja a következő ellenfelét.

Lékó Péter partija ért a leggyorsabban véget, döntetlenezett sötéttel. Rapport Richárd 31 lépés után egyezett meg döntetlenben Martiroszjannal szemben, nem tudta megingatni ellenfelét. A honosított Szjugirov Szanan és Szargiszjan addig játszott, hogy már csak két-két gyalog és egy bástya volt a táblán, ezek után állapodtak meg remiben – írja a Telex.

A sötéttel játszó Gledura Benjámin partijára azt írta a számítógép, hogy a magyar nagymester kisebb hátrányba került a megnyitás után, de ezt tökéletesen ellensúlyozta a középjátékban,

majd a 29. lépésben könyörtelenül lecsapott ellenfele hibájára, és egyértelműen jobb lett az állása.

Hírdetés

A folytatásban fokozatosan növelte előnyét, és Hovhanyiszjan pedig a 45. lépés után nyújtott kezet ellenfelének, amikor már észlelte, hogy az Amerikában tanuló magyar nagymester két középen előretörő gyalogját semmiképpen sem tudja feltartóztatni.

India megerősítette vezető helyét, miután simán verte Iránt is, 16 ponttal áll az élen. Magyarországnak 14 pontja van, és a pénteki játéknap előtt biztosan a dobogóról várja következő ellenfelét.

Hogy melyik nemzet jön, csak később derül ki.

A férfiaknál a B csapat döntetlenre végzett Belgiummal, a C válogatott kikapott Angolától. A női A csapat Ukrajnától, a B csapat Moldovától szenvedett vereséget, a C válogatott viszont legyőzte Tunéziát.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »