Lapértesülés: vérlázító büntetést alkalmazott egy nyírmeggyesi tanár a diákjain

Lapértesülés: vérlázító büntetést alkalmazott egy nyírmeggyesi tanár a diákjain

A szülők azt állítják, hogy jelezték az iskola vezetésének a történteket, de a pedagógus ugyanúgy tanít az intézményben.

Egy nyírmeggyesi iskola egyik tanára olyan büntetési módszert használt az ATV beszámolója szerint, amely során alsóneműre vetkőztette diákjait. Volt olyan, hogy a gyerekeknek azért kellett alsónadrágban, bugyiban kiállniuk az osztály elé, mert futkároztak az aulában – hangzik el. A tanítónak a futkározással volt baja, így büntetett, a gyerekek pedig sokáig el sem merték mesélni, hogy mi történt velük.

Hírdetés

Szüleik csupán nyáron tudták meg, hogy mi történt az iskolában. Egymás között beszélgettek, ezt több gyerek meghallotta, ekkor mesélték el, hogy mi történt velük. Az egyik kislány anyukája arról számolt be, hogy gyermekén csupán a bugyi maradhatott. „Szégyellte magát, hogy le kell vetkőznie, és le kellett venni a kis pólóját, és pont akkor nem volt rajta top, mikor ez megtörtént” – fogalmazott a csatornának. A gyerek azóta egy másik iskolába jár. A nő azt mondta, azért vette ki gyermekét az intézményből, mert a tanár azóta is ott tanít, így azt nem tartotta biztonságosnak.

A szülők feljelentést tettek, többen is voltak a kapitányságon, ahol kihallgatták őket. Abban bíznak, hogy ezeket a gyerekeket többet nem fogja tanítani ez a tanító.

Az ATV kereste az iskola vezetőjét, aki nem kívánt nyilatkozni. A tankerület vezetőjét is keresték, de ő egy megbeszélésen volt, ezért nem ért rá az üggyel foglalkozni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »