Šimkovičová: A politikai kultúra a tereken, a médiában és a parlamentben elmondott beszédekben a legmélyebb pöcegödörbe süllyedt

Šimkovičová: A politikai kultúra a tereken, a médiában és a parlamentben elmondott beszédekben a legmélyebb pöcegödörbe süllyedt

A kormánynak és a kulturális minisztériumnak nem az a feladata, hogy az ellenzék, a progresszív és liberális pártok programját valósítsa meg, hanem hogy a saját ígéreteit teljesítse. Senki nem veszélyezteti Szlovákiában a demokráciát – jelentette ki Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális miniszter a leváltására kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen.

A polgárok nem pusztulást várnak

„A miniszteri funkcióban töltött néhány hónapom alatt több száz emberrel találkoztam személyesen kelettől nyugatig, valamint külföldi képviselőkkel, és azt kell mondanom, hogy polgáraink túlnyomó többsége megoldást vár azokra a problémákra, amelyeket a korábbi politikai garnitúra itt hagyott nekünk. Ezek az emberek nem pusztulást várnak”

– jelentette ki Šimkovičová.

Hozzátette: sokan azt kívánják, hogy „az előző kormányok csaknem négy évnyi covidos, gazdasági és erkölcsi szétesése után államunkba végre jöjjön el a béke és az összetartás keresésének időszaka”.

A progresszív politikusok megnyilvánulásai

A miniszter asszony azt is kifogásolta, hogy a progresszív és liberális politikusok, illetve egyes színészek vele kapcsolatos kijelentései olyan kifejezéseket tartalmaznak, mint a fasiszta, neofasiszta, náci, homofób vagy transzfób. Hozzátette: az ellenzék ilyen kifejezésekben keresi visszahívásának indokait.

Hírdetés

„Én nem szalutálok nyilvánosan. És kijelenthetem, hogy ez undorító“ – tette hozzá, majd folytatta: „az többé-kevésbé egyértelmű, hogy a kulturális és művészeti közösség egy része, különösen fővárosunkból, fütyül rá, hogy az a bizonyos Šimkovičová nő, anya, barátnő vagy szomszédasszony. A lényeg az, hogy egyszerűen összevissza belémrugdossanak“.

Üzent a progresszívoknak és a liberálisoknak

A progresszívoknak továbbá azt üzente, hogy az emberi tisztesség leghétköznapibb alapelveit sem képesek tiszteletben tartani.

„A politikai és a politikusi kultúra a tereken és utcákon elhangzott beszédekben, a médiában és a parlamentben is a legmélyebb pöcegödörbe süllyedt, és ti, progresszívok és liberálisok sikeresen átviszik ezt a szintet azokba a családokba és iskolákba, ahova van hozzáférésetek”

– vélekedett Šimkovičová.

Megemlítette, hogy támogatja az LMBTI+ művészeket mégpedig úgy, ahogyan azt a tehetségükért és művészetükért megérdemlik, nem pedig az ideológiáért, amit képviselnek.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »