Sátoraljaújhelyen anyanyelvi, Székesfehérváron színjátszó tábor várja a Rákóczi Szövetség táborozóit

Sátoraljaújhelyen anyanyelvi, Székesfehérváron színjátszó tábor várja a Rákóczi Szövetség táborozóit

Mintegy 400 vajdasági és kárpátaljai általános iskolás diák érkezik a Rákóczi Szövetség 12. nyári táborába Sátoraljaújhelyre kiemelten szórványterületekről. A kárpátaljai diákok Ungvártól egészen a Felső-Tisza-vidékig a régió számos településéről érkeznek, a vajdasági diákok a bánáti és a bácskai településeket egyaránt képviselik.

A tábor a korosztálynak szóló programokkal élményeket és felhőtlen kikapcsolódást kínál magyar nyelvi környezetben, de fontos cél az is, hogy pozitív üzenetet küldjön a szülőknek és a szórványközösségeknek arra vonatkozóan, hogy

A székesfehérvári színjátszó táborba középiskolás fiatalok érkeznek valamennyi külhoni régióból. A program a Vörösmarty Színházzal és a várossal szoros együttműködésben valósul meg, idén negyedik alkalommal. A résztvevők betekinthetnek a kulisszák mögé és részeseivé válnak a színházi próbáknak, majd egy közönség előtti bemutatóval búcsúznak.

Hírdetés

A tábor augusztus 8-tól 17-ig tart, ahol a színházi próbák és előadások mellett a résztvevő diákok a koronázóvárossal megismerkedve számos kulturális és szórakoztató programon is részt vesznek.

A záróprogramon, augusztus 16-án 15 órakor a székesfehérvári városházán részt vesz Rétvári Bence államtitkár, Cser-Palkovics András polgármester, Szikora János színházigazgató és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »