Sajtóértesülések szerint Ficot átszállították Besztercebányáról Pozsonyba

Robert Fico (Smer) kormányfőt csütörtökön este Besztercábányáról Pozsonyba szállították át, a Szent Mihály Kórházba – közölte a köztévé. Az információt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.

Csütörtök este 6 óra  körül a besztercebányai Roosevelt Kórháznál felszállt egy mentőhelikopter és a nyilvános radarinformációk szerint Pozsonyban landolt.

A JOJ tévé közlése szerint csütörtökön különösen nagy volt a mozgolódás Robert Fico pozsonyi lakása körül, biztonságiakat és rendőröket láttak a környékén.

A Štandard.sk kapott egy név nélküli forrásból egy fotót, amelyen azt látni, hogy a Besztercebányából érkező helikopter landolt a pozsonyi reptéren. A forrás Ficot azonban nem látta, így ottlétét nem tudta megerősíteni.

Hírdetés

A leszállópálya körül megjelent fekete limuzinok és kormányautók azonban arra utalnak, hogy a meg nem erősített információk igazak lehetnek.

Ha Ficot tényleg Pozsonyba szállították, az azt jelenti, hogy épp annak ellenkezője történt, amit a besztercei kórház igazgatónője nyilatkozott ma. Ő ugyanis kizárta, hogy a politikus Pozsonyba szállítanák. Tegyük rögtön hozzá, hogy a nyilatkozat nem feltétlenül volt tévedés, teljesen logikus lenne, ha  biztonsági okokból szándékosan hamis információt közölnének a nyilvánossággal – főleg, hogy a sajtó árgus szemekkel követi a biztonsági szolgálatok minden lépését arra várva, követnek-e el újabb hibát. 

Robert Ficot május 15-étől ápolták a besztercebányai kórházban, miután egy kihelyezett kormányülés után egy merénylő ötször rálőtt. Ficot négy golyó találta el, súlyos sérülései miatt nem Pozsonyba, hanem a légvonalban közelebb eső Besztercebányára szállították, ott hajtottak rajta végre több életmentő műtétet.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »