Richter szerint nincsenek problémák a koalíción belül

Richter szerint nincsenek problémák a koalíción belül

A Smer-SD képviselői klubjának elnöke, Ján Richter nem tapasztalt a kormánykoalíción belül semmilyen problémát vagy széthúzást, nyilatkozta a SITA hírügynökségnek Erik Tomáš (Hlas-SD) munka-, szociális és családügyi miniszter hétfői kijelentésére reagálva, mely a Rádio Expres adásában hangzott el.

A miniszter ott azon elmélkedett, vajon mi értelme van a kormánykoalíciónak, mely nem képes a saját programjának megszavaztatására sem. Tomáš ezzel

Az SNS elnöke, Andrej Danko ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Tomáš ezen „megfontolatlan kijelentés“-ét az adás műsorvezetője provokálta ki. Egyúttal mindenkit biztosított arról, hogy a Smer-SD, Hlas-SD és SNS alkotta koalíció stabil, amit Richter képviselő is megerősített.

Hírdetés

„Meglepett ez a kijelentés, mivel minimum a szociális kérdéseket komoly figyelemmel kísérem. Én nem látok semmilyen problémát vagy széthúzást“ – közölte Richter, hozzátéve, ha akadt is probléma, azt a koalíción belül mindig tisztázni tudták.

„Ez amiatt volt, hogy a szülői nyugdíjbónusz vonatkozásában a Szlovák Nemzeti Pártnak más elképzelései voltak, míg végül kompromisszum született, mely megoldotta ezt a kérdést és a koalíció megegyezett.

Megjegyezte még, hogy nem teljesen világos számára, hogy ezeket a kijelentéseket milyen összefüggésben tette a miniszter és mint mondta, személyesen is szeretne vele erről beszélni.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »