Rekordokat dönt a cseh hétvégi házak iránti kereslet. Az eredi magány ára 393 ezer euró

Rekordokat dönt a cseh hétvégi házak iránti kereslet. Az eredi magány ára 393 ezer euró

Nyitókép: Pixabay

A koronavírus-járvány új trend kialakulásához vezetett a cseh ingatlanpiacon. A járványügyi korlátozások miatt óriási érdeklődés alakult ki a hétvégi házak és a nyaralók iránt, amelyeknek az ára égig szökött.

A kínálatba kerülő ingatlanok pár nap alatt elkelnek, miközben a legdrágább hétvégi házak és nyaralók ára már a 10 millió cseh koronát (392 896 euró) is meghaladta. A Remax ingatlanközvetítő iroda és a Bidli csoport elmondása szerint az ingatlanpiacon a negyvenesek, az ún. Husák-gyerekek a legaktívabbak.

Tomáš Hejda, a Remax szóvivője szerint a járványnak köszönhetően olyan ingatlanok iránt nőtt meg az érdeklődés, amelyeket korábban szinte alig kerestek. Ilyenek például a félreeső ingatlanok, vagy a felújításra/átépítésre szoruló, rossz technikai állapotban lévő házikók.

Hírdetés

 „A legolcsóbb, rossz állapotban lévő házikók, amelyek gyakran még nem is saját telken állnak, nagyjából 0,5 millió cseh koronába (19 645 euró) kerülnek. Amíg korábban szinte egyáltalán nem volt érdeklődés az ilyen típusú házak iránt, ma slágernek számítanak. Sok érdeklődő még a kerti buditól sem riad vissza“

– mondta Hejda.

Az ingatlanközvetítők szerint az ügyfelek elsőszámú követelménye a saját telek, a szép természet és a lehető legkevesebb ház a környéken.

Teraz.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »