Vita helyett leosztották egymás között az EP-mandátumokat a meghívottak

Vita helyett leosztották egymás között az EP-mandátumokat a meghívottak

Az európai parlamenti választáson induló jelöltek, Erik Kaliňák (Smer-SD), Branislav Ondruš (Hlas-SD), Jana Bittó Cigániková (SaS) és Veronika Cifrová Ostrihoňová (PS) a lehető legjobb eredményben reménykednek.

A Ta3 Politikában című műsorának vendégei Erik Kaliňák (Smer-SD), Branislav Ondruš (Hlas-SD), Jana Bittó Cigániková (SaS) és Veronika Cifrová Ostrihoňová (PS) voltak.

Erik Kaliňák (Smer-SD) szerint

a Smer számára az lenne a legideálisabb, ha a párt legalább öt mandátumot szerezne, de elégedett lenne négy mandátum megszerzésével is.

Branislav Ondruš, a munkaügyi minisztérium államtitkára három mandátum megszerzését tartaná sikernek a Hlas-SD számára. Cifrová Ostrihoňová kijelentette, hogy a PS öt mandátumot szeretne elnyerni. Bittó Cigániková két mandátumot tartana sikernek az SaS számára, ám egy mandátum megszerzését látja reálisnak.

Erik Kaliňák kijelentette, a Smer Európa-párti politikát folytat. Branislav Ondruš Szlovákia és az ott élők érdekeit akarja megvédeni az Európai Parlamentben.

Cifra Ostrihoňová elmondta, a PS célja, hogy Szlovákia az Európai Unióban maradjon.

Hírdetés

Célunk, hogy legyőzzük a Smert, és Európa-párti képviselőket küldjünk Brüsszelbe

– mondta.

Bittó Cigániková hangsúlyozta:

támogatja Szlovákia EU-ban maradását.

Ugyanakkor érdemi témákkal szeretné kiharcolni az európai parlamenti mandátumot, Brüsszelben is folytatná azt a megkezdett munkát, melyet Szlovákiában megkezdett.

A vitaműsorban Kaliňák, Ondruš és Bittó Cigániková egyetértett a migrációs paktum elutasításában.

Bittó Cigániková elmondta, az SaS a közös schengeni határ védelmét szeretné megerősíteni.  Cifrová Ostrihoňová üdvözölné, ha a schengeni övezet határain lévő országokkal szorosabban együttműködnének. Kaliňák szerint minden országnak meg kell hagyni a jogot, hogy eldöntse, akar-e illegális bevándorlókat befogadni. Ondruš hozzátette, hogy a Hlas-SD nem ellenzi azokat, akik munkavállalás céljából utaznak be Európába.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »