Pedagógusoknak tartottak adventi lelkinapot Nagyváradon

Pedagógusoknak tartottak adventi lelkinapot Nagyváradon

A nagyváradi egyházmegye hitoktatóinak, a hitoktatásban részt vevő papoknak és az érdeklődő pedagógusoknak tartottak lelkinapot december 10-én, szombaton Nagyváradon, az egyházmegyei zarándokházban. Este a pedagógusokért gyújtották meg a székesegyház előtti adventi koszorún a harmadik gyertyát.

A lelkinap megnyitójában Böcskei László megyéspüspök arra biztatott: „Ne csak várjuk a fényt, hanem próbáljuk odatenni a magunk fényét az adventi koszorúhoz, a jászolhoz.”

Meghívott előadóként Bereczki Silvia segítő nővér Isten az én valóságomba testesül bele címmel vezetett foglalkozást.

A programot irányító szerzetesnővér Jézus Krisztusra, az örök világosságra irányította a résztvevők figyelmét. Arra hívta őket, hogy az örök napot fedjék fel az életükben, a mindennapjaikban, fedezzék fel, ahogyan beletestesül mindannyiuk életébe.

Hírdetés

A foglalkozások három témában – Isten beletestesül a világba; Isten beletestesül a saját életembe; Isten beletestesül a környezetembe – szerveződtek, ez adta a lelkinap ívét. Az egyes témákkal kapcsolatos  elmélkedéseket személyes és közösségi imák egészítették ki.

A lelkinap végén a pedagógusok a székesegyház előtti téren tartott adventi gyertyagyújtási ünnepségbe is bekapcsolódtak; képviselőik gyújtották meg a nagy méretű koszorú harmadik gyertyáját.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »