Továbbra is áll Čaputová ajánlata a politikai pártok kerekasztal-találkozójára

Továbbra is áll Čaputová ajánlata a politikai pártok kerekasztal-találkozójára

Továbbra is érvényes a parlamenti politikai pártok kerekasztal-találkozójára tett ajánlat, jelentette ki Zuzana Čaputová államfő az RTVS hétvégi vitaműsorában. Azt mondta, tiszteletben tartja, hogy egyes pártok inkább a találkozó egy későbbi időpontját részesítik előnyben. Az államfő azt is kijelentette, érzékeli, hogy létezik egy a politikai spektrumon átívelő megbékülési törekvés, szerinte ezt szimbolizálja a parlamentben egyhangúlag elfogadott határozat is, amelyben a képviselők elítélték a Robert Fico miniszterelnök elleni támadást.

„A szándék a részemről és Peter Pellegrini részéről is áll” – mondta a kerekasztal témájával kapcsolatban az államfő. A TA3 hírtelevízióban Denisa Saková, a Hlas-SD alelnöke is megerősítette, hogy Peter Pellegrini a kerekasztal gondolatát minden bizonnyal újra előhozza, amint elfoglalja az államfői posztot.

Čaputová szerint fontos lesz az is, hogyan kezeli majd a miniszterelnök a támadás után kialakult helyzetet.

Hírdetés

„Ő egy nagyon fontos és ebben a helyzetben kulcsjátékos, tekintettel a kialakult körülményekre. De ne helyezzük rá az elvárások nyomását. Adjunk neki időt, hogy felépüljön” – zárta a téma kapcsán gondolatait az államfő.

Az államfő ismételten azt is felajánlotta, hogy meglátogatja Robert Ficót. „De ennek a helyzetnek elsősorban ő a sérültje, neki kell eldöntenie, mikor érzi késznek magát arra, hogy találkozzon másokkal” – mondta az államfő. 

Čaputová azt is jelezte, hogy mandátuma lejárta után nem lép politikai pályára. Inkább „a társadalomban létező jó és egészséges” növekedését támogatja. Azt egyelőre nem akarta elárulni, milyen területen tevékenykedik majd tovább.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »