Összeomlott a női kosárlabda-válogatott – Székely Norbert: meg kell gyászolni ezt a helyzetet

Összeomlott a női kosárlabda-válogatott – Székely Norbert: meg kell gyászolni ezt a helyzetet

Az InfoRádiónak interjút adó női kosárkapitány kereste a szavakat a nehezen megmagyarázható vereség után, de szerinte mindenképp mellette szól, hogy az utolsó pillanatig volt esély olimpiára menni, illetve Eb-4. helyezett az általa és csapata által felépített hölgyválogatott.

A magyar női kosárlabda-válogatott nem jutott ki az olimpiára, mivel a soproni selejtezőtorna zárómérkőzésén – 22 pontos előnyről – gyakorlatilag az utolsó másfél negyed alatt kikapott Spanyolországtól, és a négycsapatos viadal utolsó helyén végzett. A tornáról Japán, Spanyolország és Kanada szerzett kvótát.

Székely Norbert szövetségi kapitány az InfoRádióban azt mondta, hogy nem a verség ténye, hanem annak a mikéntje fájó igazán, és hogy egy hosszabb folyamat lesz feldolgozni ezt a kudarcot.

„Meg kell gyászolni ezt a helyzetet. A hogyanra nagyon nehéz szavakat találni. Az embernek megszakad a szíve, nincs jobb szó rá” – fogalmazott.

Hogy min múlott az olimpiára jutás az olimpiai ezüstérmes Japán megverése (81-75), illetve a harmadik negyedben látott 22 pontos vezetés fényében Spanyolországgal szemben (72-73), arról Székely Norbert azt mondta, a kiváló – spanyolok elleni – első félidő után a csapat visszavett a ritmusból, nem tudta felvenni ugyanazt a tempót, mint azelőtt, és

Hírdetés

a kispadtól sem tudtak olyan impulzust adni, amely átsegíthette volna a csapatot a holtponton, ez összességében elbizonytalanodáshoz vezetett,

amelyet a spanyolok kihasználtak.

Azt azért megjegyezte, hogy nem a magyar válogatott volt ennek a csoportnak az esélyese, hisz Spanyolország aktuális Eb-ezüstérmes, így nem a meccs elbukása a borzasztó, hanem az, ahogyan elesett a női kosárlabda-válogatott a párizsi olimpián való szereplés jogától.

„Megmozgattuk az embereket, telt házas meccseket tudtunk játszani, látszik, hogy nem csak Európával, de a világgal is versenyben vagyunk már, legalábbis a legjobbak közelében, egy jó eredmény pedig sok gyereknek ad a kezébe kosárlabdát” – utalt Székely Norbert az Eb-4. helyezésre, illetve arra, mit okozott volna, ha kijut a csapat a nyári játékokra.

A személyes sorsát érintő kérdést azzal hárította el, hogy ilyen kevéssel az esemény után még „nem történtek meg azok a beszélgetések, amelyek egy ilyet követni szoktak”.

„Euróba-bajnoki negyedik helyezettek vagyunk, az utolsó pillanatig versenyben voltunk az olimpiai szereplésért, egy perspektivikus csapatot építettünk az elmúlt évben, remélem, hogy mindenki tudja azt, hogy a sport az nehéz, néha nyerünk, néha veszítünk, de együtt vagyunk. Tudom azt, hogy a vezetők is hasonlóképpen gondolkodnak” – vélekedett Székely Norbert.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »