Orosz rakétatámadásban semmisült meg egy jégcsarnok Kelet-Ukrajnában

Orosz rakétatámadásban megsemmisült hétfőn egy jégcsarnok a donyecki Druzskovkában – közölte az Ukrán Jégkorong Szövetség.

A szövetség a Telegramon azt írta: a háború kezdete óta öt jégcsarnok vált az orosz támadások áldozatává Donyeckben, Mariupolban, Melitopolban, Szeverodonyeckben, illetve Druzskovkában.

A Donbasz jégkorong klub vezetője elmondta, hogy a jégcsarnok volt az otthona Ukrajna legnagyobb jégkorong- és műkorcsolya-iskolájának. A klub 2014 óta használta az épületet, számos versenyt rendeztek benne.

Hírdetés

A Harkiv megyei hatóságok beszámoltak hétfőn arról, hogy amióta a térséget felszabadították az orosz megszállás alól, találtak 25 olyan fogolytábort a székhely, Harkiv környékén, amelyekben kínozták az embereket. Volodimir Timosko megyei rendőrfőnök a Facebookon azt írta: az orosz csapatok civileket tartottak fogva embertelen körülmények között ezekben a táborokban, kínozták is őket, egyeseket elektrosokkal, másoknak eltörték az ujját – tette hozzá Timosko.

Harkiv környéke hónapokig állt orosz ellenőrzés alatt, mígnem szeptember elején egy ellenoffenzíva eredményeként újra ukrán felügyelet alá került a térség. Azóta 920 olyan civil – köztük 25 gyermek – holttestét találták meg a területen, akiket orosz katonák gyilkoltak meg – mondta a rendőrfőnök.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »