Átadták a Kalocsa és Paks között épült új Duna-hidat

Átadták a Kalocsa és Paks között épült új Duna-hidat

Orbán Viktor kiemelte: a kormány feltett szándéka, hogy a Zalaegerszeg-Székesfehérvár-Kecskemét-Debrecen tengelyvonaltól délre minél több beruházást, ipari vállalkozást, vagyis gazdasági erőt telepítsenek, ehhez pedig utakra és hidakra van szükség.

Orbán Viktor miniszterelnök (j3), Lázár János építési és közlekedési miniszter (b3), Font Sándor fideszes országgyűlési képviselő (b2), Süli János KDNP-s országgyűlési képviselő (j2), Filvig Géza, Kalocsa polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje (b) és Szabó Péter, Paks polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a Kalocsa és Paks közötti új Duna-híd avatásán a Bács-Kiskun vármegyei Foktőnél 2024. június 6-án. A kétszer egysávos, 946 méter hosszúságú átkelő Tomori Pál nevét viseli. MTI/Máthé Zoltán

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

Orbán Viktor kiemelte: a kormány feltett szándéka, hogy a Zalaegerszeg-Székesfehérvár-Kecskemét-Debrecen tengelyvonaltól délre minél több beruházást, ipari vállalkozást, vagyis gazdasági erőt telepítsenek, ehhez pedig utakra és hidakra van szükség.
   
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben, és ebben kulcsszerepet játszik a Szerbia és Magyarország közötti áruforgalom és kereskedelem, ami a „Nyugat kapujává” teszi ezt a térséget. A terv részeként az M6-os autópályát elviszik, elvitték a határig, összekötve ezzel a horvát-szlavón területeket Magyarországgal – mondta.
   
A következő lépés az lesz, hogy a Szerbiából érkező forgalmat és nyomában a logisztikai központokat, beruházásokat, a termelési egységek egy jelentős részét átterelik ebbe a térségbe, hogy ezzel bekössék Paks és Kalocsa környékét egy gyorsan fejlődő régióba.
   
Orbán Viktor kitért arra is: az ország legfontosabb stratégiai jellegű beruházásaiból kettő is ezen a környéken épül: Pakson lesz az új atomerőmű, és Kalocsától nem messze halad majd el a Budapest-Belgrád vasútvonal, ami ennek a magyar országépítési programnak az egyik legfontosabb építőköve.

Hírdetés

 

Akkora békepárti győzelmet aratunk, hogy abba Brüsszel is beleremeg

Csütörtökön Mohácson folytatatta választási kampánykörútját Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor Pávkovics Gábor polgármesterrel és a helyi képviselőjelöltekkel tárgyalt, majd a mohácsi választópolgárokkal találkozva arról beszélt: a háborúpártiak „mindenáron el akarnak bennünket hallgattatni, Szlovákiában fegyverrel, Magyarországon a kampányunk betiltásával. De mi csak egyre hangosabbak leszünk”.
   
Most vasárnap pedig akkora békepárti győzelmet aratunk, hogy abba Brüsszel is beleremeg majd – fogalmazott Mohácson a miniszterelnök.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »