Nem lépnek sztrájkba a Markíza munkatársai

Nem lépnek sztrájkba a Markíza munkatársai Mészáros Richárd2024. 06. 06., cs – 21:55

Nem lépnek sztrájkba a Markíza TV alkalmazottai, miután a televízió vezetősége a sztrájkbizottság valamennyi követelésével egyetértett. A sztrájkkészültséget fenntartják.

Hírdetés

A tévé vezetősége pozitív lépésnek nevezte a dolgozók döntését. Szerintük ez azt mutatja, hogy a dolgozók többségének fontos a televízió jó híre, és úgy vélik, hogy a jelenlegi helyzet racionális párbeszéddel megoldható.

„A tárgyalásokon ragaszkodtunk az újságírói munka elemi elveihez, és az erről szóló ígéreteket végül meg is kaptuk. Ezért ma nincs okunk sztrájkolni. Az ígért szabályokat azonban szemmel kell tartanunk, mert azok nem születtek meg könnyen, ezért továbbra is sztrájkkészültségben vagyunk” – hangzott el a videóban a munkatársak részéről.

A televízió vezetősége közleményben jelentette ki, hogy kész párbeszédet folytatni azokkal, akik valóban érdekeltek a helyzet megoldásában, ugyanakkor „elképzelhetetlen, hogy aki a műsoridőt jogosulatlan tartalom megjelenítésére használta fel, és ártott a televízió jó hírnevének, a jövőben is képviselje a szerkesztők, műsorvezetők érdekeit, és továbbra is a televízió arca legyen” – szögezték le.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »