Tizenhárom ad játékost az olasz keretbe, de a Milan nincs köztük!

Tizenhárom ad játékost az olasz keretbe, de a Milan nincs köztük!

Szinte azokban a percekben, amikor az előző Európa-bajnokság második helyezettjének, az angol válogatottnak a szövetségi kapitánya, Gareth Southgate véglegesítette a mostani tornára szóló 26-os keretét, nyilvánossá vált a Squadra Azzurra, a címvédő névsora is.

Luciano Spalletti a következő 26 játékossal megy Németországba: Donnarumma, Meret, Vicario (kapusok), Bastoni, Bellanova, Buongiorno, Calafiori, Cambiaso, Darmian, Di Lorenzo, Dimarco, Gatti, Mancini (védők), Barella, Cristante, Fagioli, Folorunsho, Frattesi, Jorginho, Pellegrini (középpályások), Chiesa, El Shaarawy, Raspadori, Retegui, Scamacca, Zaccagni (csatárok).

A kapitány eredetileg harminc játékost hívott meg a covercianói edzőtáborba, de két védőről, Francesco Acerbiről és Giorgio Scalviniről, súlyos sérülésük miatt, kénytelen volt lemondani. Helyettük került be a névsorba Federico Gatti.

Hírdetés

A keretszűkítésnél kiesett a negyedik számú kapus, Ivan Provedel, valamint Riccardo Orsolini és Samuele Ricci. Utóbbi a Torino középpályása, eleve tartaléknak számított, Orsolini, aki a Bologna futballistája, finoman szólva közepesen futballozott a törökök elleni, e heti felkészülési mérkőzésen. Provedel esetében akad egy különlegesség: edzésben kell maradnia, mert miután Alex Meret izomsérüléssel kínlódik, a második mérkőzés előtti éjfélig lehet indokolt esetben kapust cserélni.

Emlékezetes, hogy az olasz válogatott nem jutott ki a 2022-es katari világbajnokságra. A 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokságon még Roberto Mancini irányította a csapatot. Az akkori 26 játékosból mindössze kilencen kaptak most meghívót: Donnarumma és Meret a kapusok közül, valamint csupán hét mezőnyjátékos: Di Lorenzo, Jorginho, Chiesa, Cristante, Barella, Raspadori és Bastoni.

Nem kevesebb, mint tizenhárom klub játékosaiból áll össze az olasz keret. A legtöbb játékost a bajnok Internazionale adja, ötöt. Négyen képviselik az AS Romát és a Juventust. Érdekes, hogy az olasz labdarúgás utóbbi hetven éves történetében felettébb ritka módon az AC Milan egyetlen játékosa sem kerül be a huszonhatos keretbe.

Az olaszok vasárnap a bosnyákok ellen játszanak még egy felkészülési mérkőzést Empoliban. Az Európa-bajnokság csoportszakaszában sorrendben az albánokkal, a spanyolokkal és a horvátokkal találkoznak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »