Orbán kontra Soros

Orbán kontra Soros

A két világerő közti, vég nélküli játszma jellemzője, hogy korszakról korszakra módosulnak benne a játékszabályok. Változhatnak a személyek, de az államok általi és az államokon kívüli hatalom, a civilizációszervezés egymással összetéveszthetetlen formái közötti küzdelem folytatódik.

G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója beszél az Orbán kontra Soros című könyvéről a kötet bemutatóján Budapesten, a Terror Háza Múzeumban 2024. május 14-én. MTI/Máthé Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök kellett ahhoz, hogy megtudjuk, ki Soros György, és Soros György üzletember kellett ahhoz, hogy a világ megtudja, ki Orbán Viktor – jelentette ki Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetem alapító elnöke G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvének keddi bemutatóján Budapesten, a Terror Háza Múzeumban.

Hírdetés

Stumpf István rámutatott: Soros Györgyöt és Orbán Viktort, korunk két meghatározó és önmagán túlmutató személyiségét párhuzamba állítva kettejük világképét és harcát egy magyar elemző írja meg.
   
A két világkép egyike a világkormányzásra törő, a nemzeteszmét és a hagyományos társadalmat eltörölni akaró progresszív liberális internacionalizmus, amelyet Soros György személye testesít meg, G. Fodor Gábor szavaival egy „államtalan államférfi” – mondta.
   
A másik pedig a konzervatív szuverenizmus, amely a nemzetek világát, a családokból építkező társadalmat tekinti az emberi méltóság és folytonosság alapjának. Ezt képviseli Orbán Viktor – hangsúlyozta Stumpf István.
   
G. Fodor Gábor könyve nem csupán a múltat tárja fel, de kifejezetten jövőbe mutató is az ismertetés szerint. Az egyik legfontosabb tanulságnak Soros György és Orbán Viktor korszakokon átívelő életútjából Stumpf István azt nevezte, hogy „ez egy örök küzdelem, egy vég nélküli játszma”. Csatáról csatára helyt kell állni benne – fogalmazott.

A két világerő közti, vég nélküli játszma jellemzője, hogy korszakról korszakra módosulnak benne a játékszabályok – mondta. Hozzátette: változhatnak a személyek, de az államok általi és az államokon kívüli hatalom, a civilizációszervezés egymással összetéveszthetetlen formái közötti küzdelem folytatódik.
   
A június 9-ei helyhatósági és európai parlamenti választásoknak is az a tétjük, hogy melyik civilizációt formáló erőnek adunk támogatást – jelentette ki Stumpf István.
   
A kötetről Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és a szerző, G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója beszélgetett Szabó László kommunikációs szakember moderálása mellett.
   
A könyvet Schmidt Mária kalandregényként, G. Fodor Gábor pedig politikai bulvárregényként jellemezte.
   
G. Fodor Gábor szerint kötete egy régi vágású történet, egy „epikus párbaj”, amelyben két nagy formátumú ember szerepel, és a köztük fennálló konfliktus kibékíthetetlen.

 

G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyve a bemutatóján Budapesten, a Terror Háza Múzeumban 2024. május 14-én. MTI/Máthé Zoltán
   
Schmidt Mária a mű erősségének nevezte, hogy személyek küzdelméről szól. A Terror Háza Múzeum főigazgatója kiemelte, hogy a szerző mindkét félnek megadja a tiszteletet munkájában.
   
G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyve a XXI. Század Intézet Új idők sorozatának ötödik köteteként jelent meg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »