Óbuda visszavág a kormánypártoknak

Óbuda visszavág a kormánypártoknak

Egy, a dunai hullámtérbe épített villapark ügyében kezdeményeznek vizsgálatot.

Bizottság vizsgálja ki a The Village Lakópark 2016-os engedélyezése körüli szabálytalanságokat: a Római-parton álló 27 ezer négyzetméteres luxuslakópark feltehetőleg az építési szabályok kijátszásával kapott építési engedélyt 2016-ban az akkor még Bús Balázs vezette önkormányzattól – írja az obuda.hu.

A beruházás során a beépítés mértéke a megengedettnél jelentősen nagyobb lett, a zöldfelület pedig az előírtaknál jóval kisebb.

A lakópark Duna felőli oldalán lévő előkertet közhasználatra kellett volna átadni, ez azonban nem történt meg,

Hírdetés

helyette vasbeton kerítést, támfalat építettek a sétányra.

Az Infostart is beszélt olyan aktivistákkal, akik úgy tudják. hogy bő egy métert elkerítettek a park számára. Ennek az lehetett az oka, hogy a luxusapartmanok garázsaiba az autók be tudjanak fordulni.

fotó: Infostart

fotó: Infostart
A vizsgálóbizottság feladata többek között, hogy feltárja, milyen jogszabályokat sértettek meg az építési engedély kiadásakor és ez kinek róható fel, illetve javaslatot tegyen a part felőli rész közhasználatba való átadásának módjára – olvasható az önkormányzati lap oldalán.

Egy másik ügy

Az Infostarton korábban többször beszámoltunk, hogy az önkormányzat érintett lehet egy kenőpénzügyben. Az ügyészség embereket vettek őrizetbe. A III. kerület vezetése szerint azonban önkormányzati alkalmazottról nincs szó, és állnak minden vizsgálat elébe, de ők maguk nem hoznak létre vizsgálóbizottságot az ügyben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »