Nyilvánosságra került, kiket javasolt Heger az államfőnek a távozó miniszterek helyett

Nyilvánosságra került, kiket javasolt Heger az államfőnek a távozó miniszterek helyett

Eduard Heger három személyt javasolt az SaS távozó miniszterei helyére a köztársasági elnöknek, közölte a Denník N. Értesüléseik szerint az igazságügyi tárca élére a Szlovák Ügyvédi Kamara elnökét, Viliam Karast javasolják, aki arról várt ismertté, hogy ő képviseli a bíróság előtt Maroš Žilinka főügyészt. Karel Hirman energetikai szakértőt a gazdasági tárca élére tartják alkalmas személynek, Rastislav Káčer diplomatát, Szlovákia jelenlegi csehországi nagykövetét pedig a külügyminisztérium élére.

Eduard Heger az oktatásügyi tárcát a kormányfői teendők ellátása mellett ideiglenesen maga kívánja vezetni. A kormányfő kijelentette, hogy döntéseit pártjának vezetőjétől, Igor Matovičtól függetlenül hozza, de nem akarta kommentálni távozó tanácsadójának, Ivan Štulajternak a szavait, aki azt állította, hogy Heger nem képes kivonni magát Matovič befolyása alól, mindössze annyit fűzött hozzá, hogy a zárt ajtók mögött elhangzottakat nem ildomos kiszivárogtatni.

Hírdetés

ahol azt is megjegyezte, hogy bár szükségtelennek tartotta, hogy Káčer korábban budapesti nagykövetként a Pride fesztivál támogatására kitűzte a szivárványos zászlót, ennek ellenére nem lát kivetnivalót a jelölésében…

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »