Németország kész az Európai Gyógyszerügynökség nélkül is beszerezni az orosz vakcinát

Németország kész az Európai Gyógyszerügynökség nélkül is beszerezni az orosz vakcinát

A német szövetségi kormány tárgyalásokat akar kezdeményezni Moszkvával a Szputnyik V orosz vakcina megvásárlásáról. A tárgyalások megvalósulásának előfeltétele – a német kormány közlése szerint – az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) regisztrációja. Erről Jens Spahn német egészségügyi miniszter beszélt a WDR közszolgálati médiában, kiemelve azonban, hogy Németország kész az EMA jóváhagyása nélkül önállóan is dönteni a kérdésben, amennyiben ezzel javíthatja saját vakcinázási programját.

Spahn szerint az EU jóváhagyása nélkül is megkezdik az egyeztetéseket a potenciális mennyiségekről és szállítási ütemezésről. A német egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a tárgyalásoknak két-három hónapon belül eredményt kell hoznia, mert ez után már tét nélkülivé válik a dolog – így is úgy is meglesz a szükséges számú vakcina.

Hírdetés

Spahn többször hangoztatta, hogy az orosz vakcinát mindenekelőtt az EMA-nak regisztrálnia kell, és felszólította az orosz gyártót a hiányzó dokumentáció pótlására.

A német oltást felügyelő állandó bizottság (STIKO) elnöke szerint a Szputnyik V-ről eddig nyilvánosságra hozott adatok “nagyon biztatóak”, de rögtön hozzátette, nem tudja, az EMA milyen információkkal rendelkezik.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »