Nagypénteki foci: Rózsahegyen döntetlenezett a DAC

Nagypénteki foci: Rózsahegyen döntetlenezett a DAC

A DAC három magyar játékossal a kezdőben lépett pályára a nagypénteki fordulóban a Rózsahegy otthonában. A sárga-kékek több kulcsjátékosa is hiányzott a liptóiak elleni összecsapáson, ami végül újabb 1-1-es döntetlennel zárult, harmadik alkalommal az idényben a két csapat mérkőzései során.

A DAC vezetőedzője, Xisco Muñoz nem számíthatott két kulcsemberére. Matej Trusa betegség miatt, míg Milan Dimun sárga lapos eltiltás miatt nem lehetett ott a Rózsahegy otthonában, de Barišić és Yapi is hiányzott sérülés miatt. Hosszú idő után három magyar játékos is a DAC kezdőjébe került: Vitális Milán és Csinger Márk mellett először kezdhetett mérkőzést a Ferencvárostól a sárga-kékeknél kölcsönben szereplő Damir Redzić. A rózsahegyieknél pedig korábbi dunaszerdahelyi nevelések léptek pályára: Matuš Malý a kezdőbe került, míg Domonkos Kristóf és Tučný Ádám a kispadról várta a lehetőséget.

A 26. percben az első kaput eltaláló lövést Vitális Milán jegyezte, a magyar tehetség lövése azonban nem okozott gondot Dominik Ťapajnak. Az első félórához közeledve sok hiba és gyenge színvonal jellemezte a játékot. A 29. percben egy újabb rózsahegyi hiba után alakult ki dunaszerdahelyi lehetőség, de Herc nem tudott élni a nagy lehetőséggel és kapu mellé durrantott. Félórányi játékot követően a DAC egyre többet veszélyeztetett. A 34. percben Redzić kiváló beadása után Koné szerezhetett volna gólt, de a szenegáli mindkét próbálkozását blokkolták a hazai védők.

A félidő hajrájában is adódtak dunaszerdahelyi lehetőségek, de ezek nem találtak kaput. A DAC 21 esztendős tehetsége, Damir Redzić sokat volt játékban, hajtotta a bizonyítási vágy, hogy megmutassa nem hiába került a kezdőbe. Az első játékrész újabb gólt nem hozott, ami egygólos dunaszerdahelyi vezetést jelentett a szünetre.

Hírdetés

Térfélcserét követően a Rózsahegy változtatott elsőként és újabb magyar játékos lépett pályára Tučný Adam személyében. A hazai csapatnak többet kellett mutatnia támadásban, ez pedig a DAC előtt, újabb lehetőséget kínált a gólszerzésre. Az 56. percben Vitális beadása után Mendez gólba tartó kapáslövését a rózsahegyi kapus nagy bravúrral tolta szögletre.

Négy perccel később ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a hazai együttes és a csereként pályára lépő felvidéki futballista, Tučný parádés lövéssel tekert Popović hálójába.

A rózsahegyi egyenlítő találat kissé megfogta a dunaszerdahelyi együttest, amit a 66. percben kis híján Boďa használt ki, távoli próbálkozása kis híján a hálóban landolt, de Popović még a léc fölé tolta. A 73. percben a csereként pályára lépő Gouré került hatalmas helyzetbe, de az elefántcsontparti támadó a kapusba rúgta a százszázalékos ziccert. A hajrára teljesen kettészakadt a pálya, mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek és indulatok is forrtak.

A véghajrában nem volt folyamatos a játék, sok szabálytalanság tördelte a játékot. A végén a DAC a győzelmet is megszerezhette volna, Gouré fejese nem sokkal kerülte el a hazai kaput. A DAC ezzel harmadik alkalommal is 1-1-es döntetlent játszott az idei szezonban a Rózsahegy ellen. A sárga-kékek a döntetlennel megerősítették negyedik helyüket a tabellán és megőrizték három pontos előnyüket a Rózsaheggyel szemben. A DAC legközelebb hazai pályán a Zólyombrézót fogadja.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »