Mi Hazánk Ifjai: pótolnánk a Nemzeti alaptanterv hiányosságát a Kitörés eseményének oktatásával!

Felháborító, hogy a hatályos Nemzeti alaptantervben egy szóval nem említik az 1945-ben Budapestet és egész Európát védő magyar hősöket, akik utolsó töltényükkel törtek ki a Budai várból a szovjet golyózápor közepette. A történelemoktatásban meg kell jeleníteni a diákok előtt a hősi kultuszt, amely célt a Kitörésnek a történelem tankönyvekbe való beemelésével is tudná a közoktatás szolgálni – fogalmaznak közleményükben.

A Kitörés résztvevői olyan egyetemes értékeket közvetítenek, mint a heroizmus, a hűség és a végsőkig való küzdelem, ezért is fontos, hogy őket ne egy sima önkényuralmi rendszer áldozataiként kezeljük, hanem hősökként, akik letették névjegyüket a történelem egy puskaporos és vészterhes időszakában és az előbb felsorolt értékekkel utat mutatnának ebben a sajnos egyre inkább értékek nélkülivé váló világban.

Hírdetés

Éppen ezért a történelemoktatás átfogó reformjára van szükség, hogy a történelmére, hagyományaira büszke nemzetet építsünk, ahol a fiatalok bátran és örömmel vállalják és őrzik magyarságukat. A Mi Hazánk Ifjai követeli a kormánytól, hogy pótolja eddigi hiányosságát a magyar oktatáspolitika és emelje be a Kitörés eseményének oktatását a Nemzeti alaptantervbe!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »