Megjelent Az imádság iskolája című sorozat első kötete

Megjelent Az imádság iskolája című sorozat első kötete

Ferenc pápa a 2025-ös szentévre készülve hirdette meg az imádság évét. Ez az időszak alkalmat adhat arra, hogy felfedezzük az imádság örömét, növeljük hitünk bizonyosságát. Az Evangelizáció Dikasztériuma által kiadott, Az imádság iskolája című sorozat – melynek első kötete magyarul is megjelent – segíthet abban, hogy felfedezzük, milyen szép, amikor alázatosan és örömmel az Úrra bízzuk magunkat.

A sorozat előszavát Ferenc pápa írta. Első kötetének címe – Mit jelent ma imádkozni? – is utal arra, hogy ebben az imádkozás alapjaival ismerkedhetünk meg. Szerzője, Angelo Comastri olasz bíboros, neves lelkiségi író, korábban Vatikánváros általános helynöke és a Szent Péter-bazilika esperese volt. A kötetet Tőzsér Endre SP fordította.

Hírdetés

A szerző könyvében gyakran idézi az irodalom klasszikusait és a lelki élet mestereit. Könyvének elején így ír: „Elméletileg mindannyian meg vagyunk győződve az ima fontosságáról: gyakran beszélünk róla, mindenhol ismételgetjük. De vajon tényleg biztosak vagyunk-e abban, hogy az ima áll életünk középpontjában? Egy dolog beszélni az imádságról, és egy másik dolog imádkozni!

A történelem visszatérő és alattomos kihívásaival szemben olykor mindannyian kísértésbe esünk, hogy olyan emberek együttműködésére támaszkodjunk, akik kifinomult szakértelmet és magas – elméleti – szakmaiságot kínálnak. És ha ehelyett egyszerűen csak keresnénk néhány embert, akik Áronhoz és Hurhoz hasonlóan állandóan tartanák azoknak a karját, akiknek mindenkiért imádkozniuk kell, nem lenne erősebb, hitelesebb és hatékonyabb az apostolkodásunk?”

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »