A merénylő fia is reagált a történtekre

A merénylő fia is reagált a történtekre

A merénylő fia is reagált a történtekre Karika Alexandra2024. 05. 15., sze – 19:09

A 71 éves író fia is reagált a miniszterelnök elleni merényletre. 

A 71 éves lévai Juraj Cintula a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni támadás gyanusítottja. Szemtanúk az interneten azt állították, hogy először kiabálva magához hívta a miniszterelnököt, aki odament hozzá, hogy kezet rázzon vele. Ezután többször is rálőtt a férfire. Az állítólagos lövöldözőt azonnal elfogták a rendőrök. Jelenleg őrizetben van, és a NAKA vette át az ügyet. Az Aktuality.sk felvette a kapcsolatot a feltételezett lövöldöző fiával. Őt is sokkolta a helyzet, és megerősítette, hogy apja legálisan birtokolta a fegyvert. 

„Fogalmam sincs, hogy az apámnak mi volt a szándéka, mit tervezett, vagy miért történt mindez” 

– mondta. 

Arra a kérdésre, hogy gyűlöletet táplál-e a Smer elnökével szemben, így válaszolt:  

Hírdetés

„Hadd fogalmazzak így – nem rá szavazott. Ennyit tudok mondani erről.” 

A férfi tagadta, hogy apja valaha is említette volna a politikus elleni támadást. Azt állította, hogy a 71 éves férfit nem kezelik semmilyen pszichológiai problémával.  

„Igen, legálisan birtokolt fegyvert, mivel nyugdíjazott biztonsági őr volt. Amikor évekkel ezelőtt szolgálat közben megverték, én voltam az, aki lefényképezte. De nem hiszem, hogy a mai esetnek köze lenne ehhez az ügyhöz” 

– tette hozzá a gyanúsított egyik ismerőse.  

„Egyáltalán nem akartam elhinni, még akkor sem, amikor már kikerültek a fotók. Megdöbbentett, ami ma történt, de nem akarom elítélni őt. Soha nem viselkedett így, néha kommentálta, hogy melyik kormány nem tetszik neki, de ez sokkoló.” 

(aktuality.sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »