Meghosszabbították a jelentkezést a szociológiai műhelyprogramra

Meghosszabbították a jelentkezést a szociológiai műhelyprogramra

Az Impulzus Társulás a TéKa (a felvidéki doktoranduszok szervezete) közreműködésével ismét megszervezi ifjúságszociológiai műhelyprogramjait mindazon felvidéki magyar fiatalok számára, akiket érdekelnek a szlovákiai magyarság társadalmi folyamatai és saját ismereteiket is szívesen bővítenék társadalomtudományos képzések keretében – tájékoztatta portálunkat Bajcsi Ildikó, a társulások elnöke.

A február 16-án kezdődő műhelyprogramra való jelentkezési határidőt meghosszabbították, így 2024. február 13-áig jelentkezhetnek az érdeklődők. Az idei műhely két részből áll: az első Martoson valósul meg február közepén, a míg a másik Budapesten, az MTA Domus Collegium Hungaricum épületében kerül megrendezésre márciusban. Ezt követően online formában kérdezik meg kérdőíves felmérés segítségével a szlovákiai magyar egyetemistákat.

„Fiatal kutatókat, egyetemistákat, doktoranduszokat várunk és minden olyan, a szlovákiai magyar társadalmi folyamatok iránt érdeklődő fiatalt, akik szívesen vennének részt egy ilyen képzésben és bővítenék ezáltal a tudásukat, illetve érdekli őket a kutatócsoport munkája” – fogalmazott Bajcsi Ildikó, aki aláhúzta: a szlovákiai magyar felsőoktatáson belül nincs szociológiai képzés, miközben kisebbségi magyarokként nagyon fontos lenne folyamatos társadalomtudományos méréseket végezni, hogy aktuális szociológiai helyzetképet kaphassunk a kisebbségi közösségről.

Hírdetés

Az ifjúságszociológiai műhelyprogram első képzéséről bővebben ebben a cikkünkben olvashatnak, az első kérdőíves felmérés eredményéről pedig ebben az írásban számoltunk be. Az Impulzus és a TéKa társulások küldetéséről pedig ebben az interjúban beszélt lapunknak Bajcsi Ildikó történész.

(Szalai Erika/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »