Már lehet jelentkezni az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémiára

Már lehet jelentkezni az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémiára

Meghirdette harmadik évfolyamát az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia. Április 30-ig várják azoknak a 21–30 éves fiataloknak a jelentkezését, akik szeretnének részt venni a 10 hónapos, egyedülálló, élményalapú képzésen.

Kereszténység, értelmiségi küldetés, hazaszeretet – ezen értékek mentén alakult az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Akadémia 2018-ban azzal a céllal, hogy képzése során hallgatóiban a keresztény életben való elköteleződést és a hazaszeretetet megerősítse, és értelmiségi generációt képezzen ki a társadalom és a közélet javára.

A nemzetközi szinten is egyedülálló képzési struktúra kiválóan alkalmas az elmélyülés és az aktív élményszerzés közötti tökéletes egyensúly megteremtésére, melynek köszönhetően a hallgatók nemcsak sokrétű tudásban, önismeretben, hanem a hitben és a kapcsolataikban is gyarapodnak.

A tíz hónapos program három alappillére a tíz tanulmányi modul, az oktatási egységeket megszakító tanulmányutak és a bentlakásos kollégiumi élet. A széles körű képzés a keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden területét lefedi. Kiemelt szempont a hallgatók minőségi és korszerű képzésének biztosítása, ennek megfelelően az oktatók a szakmájukban legmagasabban kvalifikált előadók, neves professzorok (többek között például Dr. Csath Magdolna, Balog Zoltán, Dr. Freund Tamás).

Hírdetés

Az oktatási egységeket a határon túli magyar területekre és belföldre irányuló tanulmányutak teszik még élménygazdagabbá. Ezek az utak segítenek, hogy erősödjön a diákok nemzeti identitása, az összetartozás tudata. Végül szintén fontos alapelve az Akadémiának, hogy a közösségi lét és az együttélés jelentősen befolyásolja a tanulmányokat, a világnézeti és lelki fejlődést, ezért a program is bentlakásos rendszerű, szakkollégiumi formában zajlik a piliscsabai intézményben.

A diákok a képzést elvégezve egyházi és közéleti személyek ajánlását kapják, és egy olyan civil és szakmai kapcsolati hálóval gazdagodhatnak hazánkban és az egész Kárpát-medencében, amit a mai társadalmi viszonyok mellett más módon csak hosszú évek kitartó munkája biztosíthat.

Április 30-áig várják az Akadémia honlapján azon 21–30 év közötti keresztény értelmiségi fiatalok jelentkezését a képzésre, akik egyetemi tanulmányaikat már befejezték vagy jelenleg végzik, és érzik magukban az elhivatottságot és felelősséget szűkebb környezetük alakítása vagy egy szélesebb társadalmi szerepvállalás iránt. A program a képzésben részt vevő 16 fő számára teljesen költségmentes, a hallgatók tanulmányuk során teljes ellátás mellett havi ösztöndíjban is részesülnek.

Forrás és fotó: Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Akadémia

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »